@evileye98; bilinçlenip o insanları da bilinlençdirmek gerekiyor @CtrlInformatics; hocam nükleer santral hakkında detaylı bilgilere ve kritik yerlere değinmiş sağolsun.(Bilgilendirme için teşekkürler hocam) Nükleer enerji tüm yenilenebilir kaynaklardan daha fazla üretebilir ama önceki mesajımda dediğim ve sizinde hak verdiğiniz gibi önemli olan tutumluluk.Bugün bir tane nükleer santral kurarız yine tutumlu olmadıktan sonra yetmez 2.si gerekir yetmez 3.sü.

Tabi böyle diyorum da ben tutumlumuyum?Olmaya çalışıyorum diyelim

Elektronik cihazlar gereğinden fazla enerji harcıyor.Misal bazı şeylerde harcanan ve elde edilen enerji miktarları söz konusu olur.Örnek olarak ses sistemleri;

20W nominal ses seviyesine sahip bir ses sistemi prizden 30W çekiyor olsun ne yaparsak yapalım prizden 20W çektirip 20W ses üretemeyiz bunu biliyorum(yanlış mıyım?) Lakin diğer teknolojik cihazlarda aynısı geçerli değil diye düşünüyorum.Yani bir laptop,kendi bataryası ile çok uzun süre çalışılabilecek hâle getirilebilir.Çünkü bilgisayara verip karşılığında aldığımız şey (ses dışında) bir enerji değil.(Ki bilgisayarlarda bile ısı yüzünden ciddi bir enerji kaybı var.)

Hayırlı akşamlar ben kaçtım.Yarın yarışmadan sonra devam ederiz tartışmaya