pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@evileye98;

Hocam benim demek istediğim şu biz onlara enerjide bağımlı kalıyorsak onlarda fikirde,beyinde bize bağımlı kalsın anlatabiliyor muyum?Evet tükettiğimiz enerji oldukça fazla ve bunu karşılayabilecek en cazip yöntemlerden biri nükleer enerji ama bu unuttuğunuz bir şey eminim o nükleer santralin malzemesini de biz dışardan temin edeceğiz.O zaman ne anlamı kaldı özgürlüğün?

Bu işin profesyonelleri yanlışlarımı belirtirlerse sevinirim.Ama bu tip yüksek radyoaktif enerji içeren sistemlerde denizdeki suyla soğutmak ne kadar mantıklı?Olası bir damla zararlı sıvı tüm denizin içini etkiler.Yani demek istediğim o şekilde bir enerji üretimi yapmaya çalışacağımıza misal güneş panelleri ve bataryalar üzerine araştırmalar ve üretimler yapılsa,arttırılsa yani bu alanda işin profesyoneli olsak hem diğer ülkelere başarılı ürünlerimizi satarız insanımız,doğamız zarar görmez.

Ya da ne bileyim yani daha çok üretmek yerine daha az tüketmeyi denesek belki daha başarılı olabiliriz?Verimlilik günümüzün çok büyük bir problemi.Hele yakıtlı araçlarda verimlilik çok kötü.Verilen enerjinin bir kısmı tamamen boşa gidiyor.
Hocam demek istediğinizi anlıyorum ve şunuda eklemek isterim nükleer santral, güneş panelleri ve rüzgardan enerji üreten sistemler kadar yer kaplamıyor böylede bir avantajı var.Güneş panelinden üretilen değerler az çok belli(1 panel hesabından) ve bizim ihtiyacımızın karşılanması gerçekten felaket bir alan gerekir.

Ülkemize kurulacak olan nükleer santral abd yada vb. kapalı sistem olarak satış gerçekleştiren ülkelere yaptırılmayacak,az çok bilirsiniz bu nükleer evresinde abd den de teklif verildi ama reddedildi(ben böyle biliyorum).Şuan nükleer santrali açmamıza yardımcı olacak ülke japonya diye biliyorum bu ülke ilede yapılan anlaşma ile kapalı sistem kurulmayacak teknik bilgiler Türk mühendislerede açılacak ve o bilgileri bizde öğreneceğiz daha sonraki projeleri kendi personelimizi yetiştirerek yapabileceğiz

Ayrıca sayın @CtrlInformatics inde söylediği gibi toryum rezervimiz diğer ülkelere kıyasla fazla.Eğer yazdıklarımda hatam varsa CtrlInformatics düzeltirse sevinirim .

Şimdi gelelim sızıntı kısmına: Hocam avrupa düzinelerce nükleer santral var burnumuzun dibinde iran,ermenistan var hele o ermenistandaki tam bir facia ömrü bittiği halde kullanmaya devam ettikleri sık sık haber kaynaklarında denk geliyorum.Bakın siz dediniz japonya örneğini japonyada bir sızıntı oldu bulutlarla birlikte dünyanın çok geniş bir kısmına dağıldı bunu haberlerde görmüşsünüzdür.Japonyadaki bir sızıntı çok büyük alanlara yayıldı ya ermenistandaki problem çıkarırsa ne yapacağız ? ayda iran daki yada o avrupadaki düzinelercesi ?

Kısacası demek istediğim pek kaçış yolumuzda yok CtrlInformatics bu konudaki fikrinide belirtirse sevinirim.

Allaha emanet olun Hayırlı geceler