evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fakir edebiyatı yapıyorsunuzda nükleer faaliyet ile birlikte enerjinin ucuzlayacağına niye değinmiyorsunuz ?

Nükleere karşı çıkılıyor sonra enerji doğalgaza vb. kaynaklarla karşılanıyor pahalı elde ediliyor bu fakiri öldürmüyor ama nükleer santral öldürüyor ?

Dünyadaki faaliyet gösteren toplam nükleer santral sayısı ile hasar alıp çevreye zarar verenlerin sayısını orataya net olarak koyarsanız sebepleriyle birlikte ozaman daha iyi tartışılabilinir diye düşünüyorum.

İyi akşamlar dilerim.
Ben enerjiye ve teknolojiye karşı değilim lakin yaptıklarımız bu kadar ortadayken her şeyi becerdik bir nükleer santralimiz kaldı gibi konuşuyorsunuz.Bakın Japonya teknoloji ve mimari alanlarda en başarılı ülkelerden yanlış mıyım?

8-9 şiddetindeki depremlerdeki adamların 20-30 katlı binaları sadece salıncak gibi sallandı.Aynı deprem Türkiye'de olursa neler olur haberiniz var mı?Farkında mısınız?

Ki adamlar mimari anlamda o kadar gelişmiş binalar yapabilmişken nükleer santrali kontrol altına alamadılar.Çok merak ediyorum biz şuan ki teknolojimizle nasıl alacağız?İlerlemek,teknoloji iyi bir şeydir ama adım adım olur.O nükleer kaza ülkemizde olursa neler olur bir hayal edin.

Allah göstermesin öyle bir durumda ne yapabilirsiniz?Ailenizle atomlardan nasıl kaçabilirsiniz?

İlla enerji üretimi için protona mı ihtiyaç var.Yenilenebilir enerji kaynaklarına neden daha çok önem vermiyoruz.Rüzgar ile elektrik üretiyoruz iyi hoş güneşten de faydanalım.Yazın Türkiye'de bazı şehirler resmen yanıyor güneşten.

Ki daha insanlığın çeşitli şekillerde kullanabileceği yenilenebilir kaç farklı enerji vardır kim bilir?