Ben bir nükleer uzmanıyım. Konuyu okumaya ihtiyaç duymadım.
Nükleer enerjiye karşı değilim, zira her gün nükleer santralden alacağınız radyasyonun belkide kat kat fazlasını alıyorum.
Ben bilinçsizliğe karşıyım. Nükleer santral şakaya gelebilecek bir yapı değildir. Ne HES'e benzer ne jeotermale, nede kömüre. Koskoca uçak gemilerini yürüten bir pinpon topundan daha küçük bir maddedir. 1 santimetreküp atom çekirdeği doğu akdenizi tamamiyle haritadan silebilecek enerjiyle yüklüdür. Bu yüzden oldukça dikkatli çalışılmalı, santraller rant sağlamak için kullanılmamalıdır. O santrallerde çalışacak temizlikçinin bile en az lise mezunu ve nükleer üzerinde eğitim almış olması gerekir. Aktif çekirdekte yapılacak en ufak bir hata ülkenin yarısını haritadan siler. Bu yzden mümkün olduğunca yerleşim yerlerinden uzağa hatta denizin ortasına kurulmalıdır nükleer santraller. Soğutma için kullanılacak deniz suyuna insanlar girmemelidir. Fakat çok ters yerler seçildi kurulmaları için, iş başvurularının çoğu ilkokul mezunu adamlar. Yapıyı kuracak mimarın nükleer mühendislerle ortak çalışması ve reaktörlerin binlerce kez test edilmesi gerekir. Yap işlet devret modeli nükleer santraller için geçerli olmamalı bana göre. Aktif çekirdekleri kontrol edecek adamlar umarımki torpille alınmış aklı bir karış havada, nükleerin n'sinden anlamayan adamlar olmaz. Hacettepe mezunu onlarca başarılı nükleer mühendis, ODTÜ'lü çok değerli nükleer akademisyenleri var bu ülkede.
Enerjinin temiz nükleerden sağlanmasını isterdim. Sanırım klasik bir santral olacak. Umarım protondan koşarak kaçmaya çalışan adamlar tarafından yönetilmez.
Doğru kurulur ve işletilirse nükleer mükemmel bir enerji kaynağıdır. Fakat şaka yapmaz ve hata kabul etmez.