Cres adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ritmik en sevmediğim şeylerden birtanesi nedir biliyor musun ? İnsanların birşeyi baltalamasıdır. Veya daha kibarcasını söyleyim, çözüm arayan bir insana yardımcı olmak yerine onu taşlamaktır.

Türkiye'de neden insan yetişmiyor ? Yada kendini geliştiremiyor ? Sizin gibi sadece kendini düşünen insanlar yüzünden!

Parmaklarının çalıştığını görür gibiyim. Yaşın 25, benim yaşım 21. Forum'da toplam bulunma süren 1 yıl 5 ay benim sürem 6 yıl - 2 ay. Ben bu kadar yıldır teknik konuları araştırıyorum, öğreniyorum, ve fikir edinebiliyorum. En azından bildiğim birşey olduğunda artistlik yaparak karşımda ki insana sen bir b*k bilmiyorsun demiyorum.

Bak sansür yapmak için yazmıyorum şuan Öğrenciyim özel bir üniversite'de mühendislik okuyorum. Kendi paramı kazanıyorum, arabam var, motorsikletim var,... Bunları saçmalık olsun diye yazmıyorum yanlış anlama öğrenci olduğum halde senin kadar profesyonel olmadığım halde çalışarak didinerek bilmiyorsam öğrenerek başararak edindim.

bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır.
son olarak web sitende yazan yazı hoşuma gitti:
İlk önce işe "forum"un sözlük anlamını, amacını ve tarihini öğretmekle işe başlamak lazım aslında Türkiye'de neden kalifiye insan yetişemediğine dair yakındığın noktada.

Araban vs. olması bilginin veya başarının kriteri değil. Özel üniversitede okuduğunu söylemişsin, belli ki ailenin gelir durumu iyi. Bunu geçelim.
Bu foruma 1 yıldır üye olmam benim 10 yıldır internet bağımlısı olduğum ve 8 yıldır bilfiil bilişim sektöründen kazanç sağladığım gerçeğini değiştirmez. r10'dan bugüne kadar teknik anlamda zerre bi şey öğrenmedim, çünkü seviye ortada. Google'ı Youtube'u yazıldığı gibi okuyan adamlar gelip burda WordPress ile 20 liraya site yapmaya çalışıyor, yan gelir olarak da kol saati, çiğ köfte falan satıyorlar.

"Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır" demişsin. Evet haklısın, ancak öğretmemek ayıp değil. Excel yerine exell , Apache yerine apachi yazan birine vakit ayırıp bi şey öğretmeye çalışmak boşa kürek çekmektir. Dosya paylaşılacak ana sunucu kurmak istiyorum demişsin ama WAMP'den IIS'den bahsetmişsin. Server ve "web server" kavramları bile netleşmemiş henüz...

Demem o ki, forumların en temel amacı olan paylaşımdan sapmamak gerek. Ancak bu paylaşım her zaman sizlerin istediği "yardımlaşma" modunda olmayabilir. Amacım sen ve senin gibi bu işlere yeni yeni başlayan arkadaşlara mümkün mertebe farklı açılardan bakabilmeyi gösterebilmekti.
Ve görüyorum ki bunu başarabilmişim, nezaketini bozmadan düzgün cümleler kurarak bana karşı olan fikirlerini paylaşmışsın. Kişilik haklarına saldırmadan, etik kurallar çerçevesinde olduğu sürece her türlü eleştriye açık olmak gerek.

Konuya tekrar gelirsek;
İngilizcen olduğunu varsayarak şöyle bir video buldum, umarım işine yarar:
http://www.youtube.com/watch?v=JQhcD8VCeJM