Arkadaşlar öncelikle bilgisi olan arkadaşlar 5 dakika uğraşıp yazarsa çok yarara geçer çok fazla dua ederim. Sıkışmış vaziyetteyim...

Bir şirketin teknik işlerine bakıyorum yuırtdışından bir yetkili geldi ve bilgisayarında dosyalar exell di bana gösterdiği. Bu dosyaya server'dan ulaşıyor yani ana bilgisayardan.

Şimdi detaya girmek gerekirse ağ tanıtılmış bilgisayarlara örnek veriyorum x bilgisayarı y bilgisayarının paylaşımında ki dosyalarını görebiliyor adam bunu istemiyor.

X bilgisayarı ana bilgisayar yapalım diyor onda ki dosyalara biz diğer pclerden ulaşalım diyor.

yani benim anladığım kadarıyla servere çevirelim o pcyi ip üzerinden ulaşalım demek istiyor.

bu adamın mantığı dosya paylaşmak orada ama tam bunu anlamasamda şöyle birşeyler yaparak çözümleme yapabilirim.

bilirsiniz ki hepimiz apachi server kurmuşuzdur bilgisayarımıza wordpress ve bnun gibi birçok yazılım bir bilgisayarda bunu kurup diğer bilgisayarlardan ip üzerinden ulaşmak istiyorum bu pcde ki kurduğum şeye bunu nasıl gerçekleştirebilirim.

IIS falan mı gerekiyor tam bilmiyorum ama ufaktan bir bilgi verirseniz veya internette tam olarak nasıl çıkar aratıp bana link verirseniz çok yarara girer herkese şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

İyi akşamlar