Öncelikle Moderatör arkadaşı kutlarım. Seviyesiz tartışmaya , konuyu açan arkadaşa gizliden hakaret edenlere izin vermeyip ceza verdiği için.

Ancak bazı arkadaşlarda olayı hala anlayamamış.Bu içlerinde gizliden gelen samimi olmama duygusundan kaynaklanıyor. Olay taraftar gruplarının ya da bu gruplara üye olan 50- 100 kişinin ahlak seviyesine verilmiş cevap değil.

Olay tribünde edilen ve Önüne geçilemeyen küfür meselesi de değil. Ancak mesela bu ise ; UltrAslanı bir kere daha tebrik ederim. Son senelerde saha kapatma olaylarını nadir bizlere gösterdiği için.

Yoksa son yıllarda küfürden şiddetten , hatta seyircisiz oynanan maçlarda bile içeriye havayi fişek atarak takımının Avrupa'dan men edilmesine neden olabilecek taraftar grupları da var..Eline 2 tane muz alarak futbolcusuna özenen "ırkçı taraftarı " genele katıp saymıyorum bile..

Ama işte her şey burada başlıyor..Ve asıl sorunda bu.Özenilecek konumda olmak.

Örnek alınacak toplumun önünde olan bir klüp başkanının geçmişte kendi taraftarına " k..nızı yırtsanızda ben buradayım " demesinden tut , kendi stadında Alex tezahüratlarına maç esnasında mikrofonla cevap vermesi , 20 kişlik taraftar grubuna dönüp küfür etmesi gazetecilere " seni tokatlatırım "gibi olaylara karışmasının normal karşılanması.

Ve üzücüdür ki hala bu mevki de olan insanların bu davranışlarını normal karşılayan zihinyette insanların bulunması ve bunu puan farkı demogojileri ile örtbas etmeye çalışması..

Ben Aziz Yıldırım'dan her fırsatta "mafya bozuntusu " dediği Hacıosmanoğlunun olgunluğunu beklerdim.
Ne demişti Hacıosmanoğlu " Başkanınız gelsin " Bu seviye ye dahi yükselemedi kendisi. Bir klüp başkanı için kendi ve rakip taraflar ile muhattap olduğu için her fırsatta eleştirdiği Hacıosmanoğlun dan bile çok aşağılarda...

Aslında bu adamı seviyorum. Çünkü Galatasaray'In hakkından geldiği sanılarak Galatasaray ın ilklerini yaşamasına ve şampiyon olmasında payı çok. Tek üzüldüğüm klübunun tarihte kötü anılmasında pay sahibi olması..