Her yıl greencard a başvuruyorum daha denk getiremedim, bakalım 16 gün sonra göreceğiz sonucu

Amerika olmazsa dahi Sırbistan pasaportu almaya hakkım var , mutlaka onu alacağım. Ölmeden medeniyeti görmek lazım.
Hayırlısı.. Amerika gidilmesi görülmesi gereken bir ülke.. Ama ben artık oralı olucam orda yaşıcam derseniz.. yazdıklarımı bir daha okuyun
2 ay amerikada kaldım geçen yaz cennet vatanıma can fedaymış gerçektende.
Tatil dönemleri için fevkalede güzel yurt dışı.. Yeni kültür yeni insan... vs vs.. Amerika nın bir sıkıntısı koca koca binalar ve sürekli koşuşturan insanlar

tarih bulamazsın.. Ama amerika amerikadır.. kesin net
Ne sıkıntı çektiniz merak ettim
bi arkadaşım Rusyada Kepçe Operatörü.
Hayat pahalı tabi. Herteraf it kopuk oldu. Yanında arkadaşalrın yoksa gezemiyorsun apra harcayamıyorsun.
Şantiyede kalıyorsun net var yemek var ... Kira derdi yok. Ek masraflar yok.
2000 dolar çok para değil diyorlar da.. Türkiye'de para biriktiremiyorsun ki kardeşim.
Arkadaşım Karaman'dan süper daireyi 3 yılda çekti kendine.
Türkiyeli amcam da gözleri görmeyinceye kadar çalışsın. Sonra emekli primi ile koperatif taksitine girsin. Taksitleri kapatamadan ölsün. Göremesin rahat rahat kendi evinde yaşama zevkini
Dış ülkelerde müşteri memnuniyeti güttüğünde zengin olursun. büyürsün de Türkiyede ne kadar dürüstsen o kadar zarar edersin.
Yani burada ancak anen baban seevgilin ablan kızın kardeşin yanında, birde beş vakit ezan sesi, müziklerin kendi dilinden, yemeklerin sana yoldaş.. Türkiyede yaşamanın başka hiçbir mantığı yok
Yanılıyorsun kardeşim. Ben türkiyede burda kazandığım paranın bazen çok daha fazlasını bazende yarısını kazanıyordum. Ben paraya çok düşkünüm!!! Bir çok şeyimi kaybettim para yüzünden.. Çok özele girmiyeceğim ama para her şey diyen bir adamım ben.. Bir çok zaman şimdi bile para her şey ama.. Para herşey değil işte.. Bi memleket değil, bi eş dost değil.. Bir gülücük bir sevinç değil..
Eğitim ve iş olanakların (kabiliyetin) yetersiz ise bu bende olabilirim sende bir başkasıda iş bulması ve çok para kazanması zor. Yurt dışındada zor. Ben hatrı sayılır bir maaş alıyorum. 16 yıl eğitim, özel kurs ve geceden sabaha işimle alakalı kafa patlattım. Türkiyede kalsam ki geçen seneye kadar kendi şirketim vardı.. Sadece işin ticaret boyutunda sıkıntı yaşıcakdım. Burda ben tiacarete karışmıyorum. İşimi yapıyorum alıorum maaşımı.. Bu konu uzar gider. Yurt dışına çıkılmasın demiyorum. Aslında bir kelime eksik yazmışım.. yurt dışına bilinçli çıkılsın... ben gidiyorum yurt dışında yaşıcam ile olmuyor...
Bu tamamiyle dil bilmek ile alakalı.
Dil bilirseniz , dünyanın her yerinde eğlenebilirsiniz.
Türkçe ile sadece Türkiye zevk verir size.

dünyanın her yerinde bir Türk seninle Türkçe konuşmaya hazırdır..