bana bir şey anlatılmadı , 2005 yılında askerdim ben ulucanlar zamanından kaç yıllık memursun bilmiyorum ama bende memur olsam emin ol senin gibi konuşurdum.
burada sıkıntılı şeyler anlatmak istemiyorum , yaşanan bazı olaylar var kimi tesadüf der kimi intihar der
her şey anlatılmıyor bu konularla ilgili
sincan cezaevi , kadın - çocuk - f1 f2 cezaevleri askerdim
ben işkence var demiyorum zaten, infaz memurlarının alayı tırsak olduğu niçin teknik olarak mümkün değil
bazı olaylar var öyle diyelim
mesela bir tecavuz tutuklusunun makatına araba fırçası sokulması, belki kendi yapmıştır
mesela kemerle(ki kemer ayakkabı bağcığı yasak) kendini asması, belki kendi kendini asmıştır
işkence gördüğünü idda eden biri gardiyanı jiletle (ki oda yasak) rehin alması
uzarrr gider

Tek tek cevap verim. Öncelikle İ.K.M 'ları tırsak değildir. Düzgün hitap et öncelikle. Cezaevinde yatmakta olan bir terörist rahatsızlanıyor ve hastaneye kaldırıyor. Hastaneye giderken yolda kalp krizinden ölüyor ve bu olay için sağlık memuru ve 2 İ.K.M soruşturma geçiriyor. T.B.M.M de Tamer Genç gen soru veriyor. 2 Yıl böyle sürüyor ortada hiçbir neden yokken bunlar oluyorsa kamera önünde bir mahkuma gelde vur. Sen erkeksin ya vurursun

hocam.
Araba fırçası hikayesi heryerdemi olur arkadaş

demekki bunu yapan tüm cezaevlerini gezmiş.
Gene yanlış biliyorsun cezaevinde kemer serbestir. Ayakkabı ipi yasaktır ama çamaşır asmak için ip almak serbest
Gene yanlış biliyorsun traş bıçağı serbest. Adamlar plastiğini çıkartıyor öyle kullanıyor. Traş bıçağı olmasa bile yapmak isteyen adam hertürlü yapar. Odasındaki camı kırar gene sana karşı kullanır. Kesin sen biliyorsundur gene ben söyliyim odalara ucu kesik 1 adet bıçak veriyoruz mesela. Odalarda kuş kafesi serbest mesela. Vantiratör serbest mesela. Bunların hepsini silah olarak kullanabilirler.
Kendini asmak isteyen bir kişi çarşafıyla gene yapar ki bizim cezaevinde oldu ve öldü. Yada yatağıyla birlikte kendini yakar ki buda bizim cezaevinde oldu. Sen bunları duyarsın biz yaşarız onun için ordan burdan duyduklarına pek inanma.
Şunuda beyan edim eskiden senin dediklerinin bir kısmı olmuştur. Olmamıştır demiyorum çünkü eskiden cezaevleri mahkumlarınmış. Bende sana anlatim bire bir yaşanmış olay. Cezaevleri bozukken gece 2 de kapıya vurup memurdan sakız isterlermiş

.
Memurlar pisikopat değildir. Durduk yere kimse hakkında kötü düşünmez.
İğrenç olmaya iğrenç de yazdığını bir daha okursan, personelden de bahsetmişsin.
Bir de bu konuda hanginiz haklısınız, hanginizin dediğine inansam gerçekten kararsız kaldım.
Ben bu işin içindeyim hocam. Hergün cezaevine ve yüksek güvenlikli cezaevinde çalışıyorum. Arkadaşın dedikleri abartı ama eskiden olmuş olabilir çünkü eskiden kamera vs. şeyler yokmuş. Bu kadar titiz değillermiş. Şimdi her şeyi bakanlık izni ile yapıyorsun.
Sen tecavüzcü birini adli mahkumun yanına koy bakalım ne oluyor. Adam öldürmeye teşebbüsten memur, müdür ceza alır.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:17:59 -->-> Daha önceki mesaj 21:09:43 --
biz neler duyduk anlat sen, bunlar devlet sırrı değil ki.
şimdi benim merak ettiğim buradaki koğuşlarda filmlerde izlediğimiz gibi ilişkiye giren var mı. herkes farklı bir şey söylüyor bu konularda, koğuşun dayısı olmazmış örneğin herkes kendi derdine yanarmış.
F tiplerinde olmaz çünkü burda yatanlar bir ideoloji için yatanlardır veya çeteler.
Diğer cezaevleri E,L,M tipleri vs. bunlarda koğuş sistemi var. Bir koğuşta 20 kişide kalabilir 50 kişide akşam sayımdan sonra ne olur bilinmez. Bunuda kontrol edemessin ama suçlar ayrıldığı için dediğiniz olayın olma ihtimalı çok çok düşüktür.
Koğuş ağası dediğimiz söyle oluyor genelde koğuşun en yaşlısını memurlar seçer devamlı onunla konuşur. Koğuşa yeni gelen biri olur ve kurallara uymassa memur direk ona söylemiyor. Koğuşun büyügüne diyor şuna söyle biraz düzgün davransın. Kalbi kırılmasın diye. Bu heryerde yoktur cezaevindeki yönetimin uygulayacağı sistemdir.