BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendi çalıştığınız yerden bahsedin o zaman tüm cezaevlerini kapsayacak konuşma yapmayın.

ben görevde 50 nin üzerinde ceza evi gezdim gördüklerim bildiklerim bana yeter.
Gezdinde ne oldu hocam. Sanki seni içeri aldılar ring aracıyla bir cezaevinden diğerine götürdün. Senin bildiklerini anlatanlar infaz koruma memuru veya seninle göreve gelen uzmanlar ( uzmanlarda bizlerden duyuyor ) . Yani senin bildiklerinin hepsi bizim anlattıklarımız. Bizim anlattıklarımızdada abartı vardır. Tüm F tipleri 7/24 kamera ile izleniyor her koridoru her noktası. Koğuş sistemi yoktur max. 3 kişi kalabiliyor ve bu özelliklerin hepti TÜM F TİPLERİNDE geçerlidir. Revirin yeri, kantinin yeri vs. her şey belirlidir. Adana F tipide aynıdır Ankara F tipide aynıdır.

Son 4-5 yıldırda eski cezaevleri ve küçük cezaevleri kapatılıp aynı F tipi 7-24 izlenen cezaevleri yapılıyor. Sana anlatılanların hiçbiri olmuyor eskisi gibi değil.

Kısacası biz bu işin içindeyiz 7-24 mahkumlarla iç içeyiz. Tüm cezaevleride aynıdır.

teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeri değil ama hazır seni bulmuşken sormak istedim hiç parası olmayan biri cezaevinde senelerce kalabilir mi yardımsız? Yani yemek falan tamamen bedava mı? Dışardan hiç para gelmese, tek kuruş bile. Yine karnı doyar mı kişinin?

Bunu hep merak etmişimdir. Ekmek elden su gölden mi yani?

Eğer mahkumun özel ihtiyaçları yoksa kalabilir abla ama çıkınca yemek parasını ödemek zorundadır. ( Bununda yolunu bulmuşlar tabi çıkınca muhtardan fakir belgisi alıyor devlet borçları siliyor )

Devlet günlük su ve elektrik ihtiyacını karşılıyor. Kantinden alacağı her şeyi mahkum kendisi karşılıyor.