ulkunet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam siyasete girmeden cevap yazayım size yine...
Hortumlanan bankalardan paralar TMSF eli ile alınmışmıdır. Şu an tahsil edilemeyen kurumların başındaki yeşil sermaye diye tabir edilen yandaş şirketlerden birinin finans kurumumudur. Neden bu kuruma iltimas geçilmektedir. Şayet o holdingin pek çok şirketi vardır ama hiçbirine haciz olmamaktadır. Halis toprağa, Cem Uzana, Karaahmete yapılanlar ortada iken?

Bu arada Kemal Derviş derken bu adam Türk vatandaşı değilmidir? Sorun ABD de yaşaması ise kaç tane ABD de yaşayıp milletvekili ve bakan olmak için bu ülkeye gelmiş kişi vardır ve şuan kabinededir. Eğer sorun milletvekili olmaması ise şuan milletvekili olmayan bakan varmıdır yokmudur? 2001 de olanlar bugünde oluyor ise eleştiriniz hangi yönünedir. Bir nokta daha. 2002 seçimden sonra hükümetin ilk açıklaması Sayın Kemal Dervişin ekonomi politikalarına kesinlkle devam edilecektir. İlim çinde ise bile gidin denilirken ekonomi bilgisi için ABD deki bir Türk vatandaşını bu ülkeye getirmek insanları neden rahatsız eder?

Bu ülkeye ekstra yük denirken nedense insanımızın aklına sadece TEKEL ve Merinos gelir. Ha devletin 200 e sattığını alan 2 milyar dolara sattı tekeli o başkada. Bu ülkede limanların satıldı. Liman sana yükmüdür? Telekominikasyonun satıldı o sana yükmü idi? Tedaş satıldı ülkeye yükmü idi? Sırada yollar ve köprüler var. Satılan herşey karşına insanları yolma sistemi olarak geri dönüyor ise ben bunu ALKIŞLAMAM... 12 13 TL ye bilet aldığım hızlı feribot özelleşince bana yoğun anlarda 80 TL olarak geri dönmeye başladı... Özelleştirme yapılır ama ucu dönüp bana batacaksa ben karşı çıkarım buna...
Sattı derken ?

% kaçını verdi ve bu ülkede bu özelleştirmeler yapılmasaydı şuan telekom acaba bu kadar yatırım yaparmıydı ? Fiber interneti daha ne kadar beklerdik ?

Kominizm ile yönetilmiyoruz hocam kapitalist dünya da yapılabilecek en mantıklı adımlar atılıyor.
Devlet elinin olduğu her kurum hantaldır ve halk şikayetçidir ama bunun bir bölümü özelleştirildiğinde hizmet daha hızlı gelecek bürokrasi daha az olacaktır.

Diğer mesajımda dediğim gibi çok farklı açılardan bakıyoruz.