Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yobazlıkla ne alakası var bu işin?

Youtube Türkiye'de engellenince youtube mu zarar görüyor yoksa Türk milleti mi?

Örnek vereyim : 13 Yaşındaki çocuğun yarın matematik sınavı var, youtube'daki ders videolarını izlemek istiyor, giremiyor.

Verdiğim mesajı alamamışsınız. Hem Atatürk'e hakaret ediyor hemde Atatürk'e hakaret eden videolar var o yüzden kapattık deniyor. Onun üstüne de kaç yıldır o videolar Youtube'da bir ara kapatıldı. Tekrar açıldı, bu süre içinde tonlarca hakaret içeren video yayınlandı ama ne hikmetse aşağıda bahsedeceğim kasetler yayınlandı tekrar kapatıldı.

Kimse kimseyi kandırmasın. İfade özgürlüğünü de çarpıtmayın. Bu ülkede "ifade özgürlüğü" kavramı gazeteciler, akademisyenler suçsuz yere sırf muhalefet olduğu için tutuklandığında başladı. İşinize gelmedi "paraleller yaptı" dediniz geçtiniz. E siz uykudamıydınız?

Devlet sıraları ifşa edildi o yüzden youtube kapatıldı... 1- Youtube Türkiye'den engellendi. Peki devlet, devlet sırlarını kendi ülkesinden neden saklamak istiyor? 2- Kusura bakmayın ayrıca ifşa edilen devlet sırrı değil alalen "vatana ihanetin belgeleri" dir. "atarız 3-4 füze olmadı türbeye saldırırız" ne demektir ya. Bunu kavradınız mı? İhanet mihanet diyorsunuz ya alın size ihanet. O türbeye saldırıldığında kaç Türk ölecekti? Bunun sayısınıda verselerdi bari.

Şimdi de "buuu twitterrr vergi kaçıyor vergiii" diyorlar... A afedersiniz siz twitter'a tt bölümüne verirken bilmiyor muydunuz? E madem kaçırıyorlardı reklam verirken aklınız neredeydi?

Şimdi gelelim internet sitelerinin normal esnaf dükkanından farkına...

İnternet siteleri hem ticaret hem kamu hizmeti yapar. Google'ı örnek verelim. İnsanlar istediğine rahatça 5 kuruş vermeden ulaşabiliyor. Sen google'ı kapatırsan aynı zamanda kamuya hizmet eden bir kuruluşuda engellemiş olursun. Peki devletin işi para mı kovalamak yoksa kamuya hizmet mi etmek?

Son olarak isterseniz kendinize birilerinin yobaz dediğini varsayın, isterseniz başka birşey. Burada yazdıklarımı birisi çıkıp "bu yazılan doğru değil" diyemediği sürece gerçekleri değiştiremezsiniz. Partilerin, parti liderlerinin ağzından çıkanları değil; kendi fikirlerinizle hareket edin. Hiç kimse size objektif olduğunuz için yargılamaz korkmayın.
İşte aslında aynı yerde buluşup farklı tarafından bakıyoruz olaya, twitter - youtube engellenmesi ifade özgürlüğünü kısıtlamaz, herkes ifade özgürlüğünün sınırının başkasınınkine kadar olduğunu anlasa problem kalmaz zaten,

Zamanında o yazdığınız şeyler olurken kimse kalkıpta anayasa mahkemesine "ifade özgürlüğü" kısıtlanmaya çalışılıyor diye başvurmamıştı, niye ki? Yoksa o zaman öyle yapılması onlarında mı işine geliyordu? Bak içeride gazeteciler var, akademisyenler var, onlar tu kaka, siz bize gelin demek için miydi? O zaman ortada ifade özgürlüğü yoktu.

Ama youtube kapandı ifade özgürlüğü gidiyor diye çığırtkanlık yapılmaya başlandığı zaman ben ve benim gibi birçokları sinir oluyor ve olduğu çizgiden uzaklaşıyor, yada bazılarının deyimiyle YOBAZlaşıyor,

Bir zamanlar laiklik elden gidiyor vardı, üzerinden yaklaşık 15 sene geçti hiçbir yere gitmedi laiklik, Bir kısım siyasetçiler bu işi çözdü, çığırtkanlık yaparak olmayacağını halka pozitif mesajlar vermek gerektiğini, ama diğer taraf hala şu elden gidiyor bu elden gidiyor demeye ve olduğu yerde saymaya devam ediyor.

Ordan bakınca yasaklamayı destekliyormuşum gibi bir hava oluşmasın, ama ifade özgürlüğünü kısıtlıyorlar diye çığırtkanlık yapanları gördükçe, sevinmedim desem yalan olur, Türkiyede bir kısım siyasetçi var yıllardır atıp tutup ortaya en ufak somut birşey koyamayan, bir kısım siyasetçi var herhangi bir konu hakkında herhangi birşey söyleyip, -doğru veya yanlış- anında hareket edip söylediğini yapan.

Bence siz benim söylemek istediğim şeyi anlamamışsınız veya ben iyi anlatamadım.

(bu kısım benim şahsi fikrimdir) Size göre sizden olmayan herkes diğer partiden. Zaten bu aptal zihniyetten kurtulunamadığı için Türkiye bu halde. (Siz den kasıt sizin şahsınız değildir)

O kadar tape vs çıktı ortaya niye bir aklı selim insan çıkıp mahkemeye başvurmadı bunlar vatan hainidir yargılayın diye. Böyle ekran başında atıp tutmak çok kolay, başçalan vs diye hakaret etmek ama ne hikmetse gidip bir tane dava bile açmadılar,

Ama diğer taraf hemen 2 ayrı kişiye "başçalan" diyerek bana hakaret etti diye davasını açtı.

Anlayamıyorlar ki, böyle atıp tutup ortaya adam gibi kanıt koyup mahkemeye başvurmayınca insanlar sözüne zerre itibar etmiyorlar, bu sayede işte adamlar istediği siteyi istediği zaman kapatabiliyorlar.

Yarın halk oylaması yapılsa Twitter - Youtube kapatılsın mı kapatılmasın mı diye kalıbımı basarım yine halkın yarısı EVET kapatılsın der. Bunun sebebide yukarıda koyu yazdığım yerlerdir. Söylenecek o kadar çok şey var ama işte yeri burası değil maalesef. Burdan bakınca muhalefet, muhalefetliğinden çok memnun, iktidar olmak gibi bir derdi yok görünüyor.

Notlar:
1 - Kimin neyi örtbas etmek istediğini bilmiyorum açıkçası zerre kadar umrumda değil.
2 - Hayatımda hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin sempatizanı, destekçisi, üyesi, seveni vs aklınıza nasıl bir tanım geliyorsa ondan olmadım.
3 - Bu dünyada hiçbirşey yeri doldurulamaz değildir.