Öncelikle gezi parkındaki ağaç olayı taksim platformu yani sayfasından ulaşabilirsiniz 150 civarı öğretim görevlisi tarafından onaylanmış bir platform ODTÜ , GAZİ v.b gibi ünvlerin hocaları
Aşağıdaki bölüm michael sikkofield'den alıntıdır.
Anayasa'nın 34. maddesine göre herkes izin almadan, silahsız ve saldırısız gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Fakat gel gelelim polisin biber gazı ve gaz bombası kullanması, sağa sola cop savurması üzerine olayın rengi değişti, yoldaki vatandaş da bu duruma tepki gösterdi. Ben de bunlardan biriyim
olayla hiçbir alakam yokken gördüğüm manzara karşısında tepkimi gizleyemedim. Üstelik televizyonda da bunlar hiçbir şekilde verilmiyordu. Bu yapılan resmen insafsızlıktı.
31 Mayıs Cuma günü ve gecesi, polis gâvura saldırır gibi kendi insanına saldırıyordu ve medyada bununla ilgili tek kelime edilmiyordu. E tüm bunlar da insanların damarına bastı doğal olarak ve "Hükümet istifa", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı o biber gazlarına rağmen.
Spontane bir şekilde halk tarafından destekleniyordu bu hareket. ********'ın 1 Haziran'da ilk kez konuştu ve "Biber gazı kullanımında yanlışlık var" dedi. Aynı gün polis de müdahalede bulunmuyordu, insanlar milli bayram havasında Türk bayraklarıyla şenlik yapıyordu. Hatta Beşiktaş'ta insanların bir kısmı artık vapurla evlerine dönmeye başlamıştı. Derken polis bir anda biber gazları ve gaz bombaları yağdırmaya, TOMA'yla tazyikli su sıkmaya başladı. Ortalık bir anda, hiçbir sebep yokken savaş alanına döndü. Eğer polis insanlara saldırmasa, bütün ülkede hiçbir olay olmayacaktı başından beri. Beşiktaş'ta yaşananlar da bunun bir göstergesiydi. Polisin bu saldırgan tavrına ek olarak ******, "Evde zor tuttuğumuz %50'lik kesim var" gibi açıklamalarıyla bariz şekilde bir kutuplaşma yaratmak istediğini belli etmeye başladı. Bu, *******'ın kibiri mi, yoksa hizmet ettiği bir amaç mı, orasını düşünmek size kalmış.
Buna kim ön ayak olacaksa olsun, medyanın nasıl olayları örtbas ettiğini ve hükümetin polise "Kendi insanınıza, David Beckham'a dalan Alpay Özalan gibi dalın" emri verdiğini herkese ispat etmeliyiz. Çünkü senin yaşadıklarından haberi yok Malatya'daki adamın.
ÖNEMLİ OLAN BENİM İÇİN İNSANLIKTIR. O YÜZDEN BUGÜN MISIRDAKİ İDAMLARA DA SES ÇIKARIYORUM BEN NEREDE ZULÜM HAKSIZLIK GÖRÜRSEM ONA SES ÇIKARIRIM BU TAKIM TUTMAK VEYA GÖRÜŞLE ALAKALI BİR ŞEY DEĞİLDİR
Bla bla bla , canlı şahidimdir ki olay anlarında orada değilseniz hiç konuşmayınız. Yoldan geçerken polisin saldırdığını gördüm ve olaylara dahil oldum demişsiniz. Polise ilk saldıran kim onu bir araştırın. Burası beyin yıkama yeri değil,bin tane siyaset içeren söz kelime kullanıp ondan sonra konuyu siyasete çevirmeyelime getirmeniz ayrı bir tutarsızlık. Allah başka dert vermesin. Lütfen yorumlarınızdaki siyasi içeriği kaldırın , bende yorumumu editleyim modlar size işlem yapmadan,mesajınızı silmeden. Saygılar