Asıl bu ülke onlara benzemeye başladı ve hızlı bir şekilde dönüşüm yaşıyor. İzahını yapayım, büyük şehirlerde bunlara benzer tablolara rastlamak mümkün ama küçük şehirlerde yardımlaşma ve güven daha çok. İstanbul'da 2 sene kaldım insanlar soğuk ve devamlı kendilerini koruma içgüdüleri devrede.
Küçük şehirlerde bir yerden bir yere giderken size herkes bakar ve süzer, bir tanıdık edasıyla, insanlar sıcak kanlı ve yardım severdir. Toplu taşıma araçlarında burada büyüklere öncelik verilir lakin forumda, neden yaşlılara yer vermeliyim-neden yaşlılara saygı duymalıyım diye konu açanları biliyorum.
Öz ve net olarak şunu açıkça söyleyebilirim, insanlar küstahlaşmaya bencil olmaya, hadsiz olmaya, saygısız olmaya başladılar ve bunları bir özenti olarak görüyorlar. Bu baş kaldırış hiç iyimser bir durum değil, çocuklar ebeveynlerine karşı dik başlılar ve onlara söz geçirmek imkansız gibi.
Forumda o kadar alışverişim oldu ama saygı sıfıra yakın diyebilirim. Karşındaki kişiyi tanımadan bile lakayıt tavırlar sergileyenler gör ki perde arkasından daha neler yapıyordur.
Bir babanın çocuğuna vereceği en büyük mirası ve öncelikli vazifesi eğitimdir. Ancak bu eğitimi gösteren aile bireyleri sanki onları hor görüyorlar gibisinden düşünürler. Halbuki bir çok hayat tecrübesi yaşamış aile ferdinin çocuğuna bunları öğretmesinden daha güzel ve doğal bir şey yoktur.
Böyle çocukları yadırgamamak lazım çünkü Türkiye'ye ellerine geçen her fırsatta laf atanlar kendilerine bakmaktan acizler. Ben ne ürettim, ben ne yapabildim şimdiye kadar, topluma ne katkım var diye düşünmektense hep kusurları arar dururlar.
Ben şunu yaptım ben bunu yaptım diye atıp tutarlar ama açtıkları konular iç açıcı olmaktan uzaktır.
Başkaldırış ve her şeyi ben bilirim düşüncelerine saplanıp kalmak sonu hüsranla bitecek bir durumdur. Çünkü gün gelecek daha beterini kendi çocukları tarafından yapılacaktır.
Geçmişini bilmeyen geleceği göremez! Osmanlı'ya devamlı laf atanlar kötülemeye çalışanlar geleceği nasıl inşa edebilirler. Ailene başkaldır, arkadaşlarına başkaldır, topluma başkaldır, devlete başkaldır ama batıya gelince hop orada dur! Türkiye yobaz! Batı medeni ve zengin. Bir insan ekmek yediği ele tükürüyorsa işte burada ben devreye girerim hop burada dur öteye geçme derim! Ben bu ülkenin geçmişiyim, beni tanımadan geleceğini elde edemezsin.
Bu ülkede yapılan haksızlıklar eksiklikler her ülkede bol bol mevcut. Ancak sen bu eksiklikleri batının fazlalıkları ile karşılaştırarak çözüm üretmekten ziyade köstek olursun. Batıda mükemmel bir dünya yada cennet beklemiyor sizi. Uzaktan bakılan bu dünyayı serap olarak görürsünüz ancak.
Toplumun yarısı siyasetçi oldu çıktı. Peki iyi güzel o halde siyasete atılın da ülkeyi ileriye taşıyın. Boş laflara karnımız gerçekten doydu. Boş laf değil icraat istiyoruz. Şimdiki bebeler eşek kadar olmuş kız konuları açıyor, ben 10 yaşımda bilimsel kitaplar okuyordum.
İçki içmeyi uyuşturucu kullanmayı savunanlar dönsünler batıda ki gençliğin halini bir araştırsınlar. İçkide iç kardeşim uyuşturucuda kullan ama önce icraatını göster. Önce süt iç beynin büyüsün sonra ne içiyorsan iç. İçmesini bileceksin önce. İçmeyi de içenden öğreneceksin. Bakıyorsun 4 yaşındaki çocuğa kola içiriyorlar, danone yoğurtlar yiyorlar, hamburger yiyorlar. Tatlı tatlı yemenin... Adam gibi yiyeceksin, karnını tıka basa zevk için doldurmayacaksın. Belimi değil beynimi nasıl geliştirebilirim diyeceksin. Dilimi değil kültürümü nasıl geliştireceğim diye düşüneceksin.
Cepheleşmeye ve ayrımcılığa gelelim.
Ben sen o yok! Biz varız her zaman. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için.
Benim eğitim gördüğüm yerlerde hiç bir zaman ben kelimesini bile kullanmazlar. Bencil olmaya gerek yoktur çünkü. Kanka, panpa, panpiş nedir bu kelimeleri evirip çevirme? Msn ye giriyorsun ok yazıyorlar bende cevap veriyorum "yay" yazarak. İngilizceye aşık olacağınıza önce adam gibi Türkçeyi sökün. Yorumların altında "şu telefondan gönderilmiştir" yazacağınıza önce imla kurallarını bilhassa kelimeleri tam yazmaya uğraşın.
En çok kullandığınız kelimeler, arkadaş, dost, aşkım olmasın. Çok gördük böyle birliktelikleri... Saygı olsun en çok kullandığınız üslup.
Karşının değer yargılarına önem verin ki, onlarda size saygı duysun önem versin.
Kendinizi haklı olarak görüyorsanız bilin ki karşınızdaki kişide o şekilde görür kendisini. Bundan dolayı ısrarla ben haklıyım demekle hiç bir yere varılmayacağını anlayın. Zaten dünyada savaşlar kavgalar hep bundan ötürü olmaz mı? Onun yerine karşınızdaki kişiyi siz anlamaya çalışın, ve ona hatalı olduğu noktaları anlatın.
Öfke ile ayağa kalktığınızda aynı tepkiyle karşılaşacağınızı unutmayın. Dolayısıyla alttan almayı bir erdem olarak kabullenin hatta hayat görüşünüz bu şekilde olsun.
Dünyanın en iyi, en mükemmel insanı kimdir bilir misiniz? Ne bileceksiniz size göre en zenginidir!
Dünyanın en yüce insanı kendisini bütün insanlardan daha aşağıda görendir. Çünkü bu şekilde ön yargıdan uzak herkesin bilgisini ve fikrini hazmeder ve kendi bilgisine katar.
Hafıza kartınızın boyutu küçükse yeni bilgileri depolamanız mümkün olmaz. Günümüzde de zaten bunlara yer yoktur. Her zaman için gelişen büyüyen bir beyin lazımdır. Tıkanıp kaldıysanız, virüs girdiyse beyninize format çekeceksiniz. Sıfırdan başlayacaksınız.