İletmiş olduğunuz bilgileri okuduktan sonra yanıtlama gereği duydum iletmiş olduğunuz bilgiler hatalıdır.
Transfer işlemi başlatmanız durumunda transfer işlemi başlatmış olduğunuz tescil firmanız üzerinden transfer onay epostası iletilmektedir. Örneğin transfer işleminizi Godaddy hesabınıza başlatmanız durumunda transfer onay epostanız Godaddy üzerinden size iletilecektir.
Onay epostanız ile ilgili transfer etmek istediğiniz firmanız ile görüşmeniz gerekmektedir.
Alan adı tescil süresi sonlanma tarihine 30 gün kala transfer işlemi başlatılmaktadır. Expire olmuş bir alan adı farklı bir firmaya taşımanız mümkün değildir. Ancak mevcut firmanız üzerinden tescil işleminizi gerçekleştirerek 60 gün sonunda transfer işlemini başlatmanız gerekmektedir.
Dikkatli okumamışsınız. IHS'nin kullandığı sistemin aynısını İsimTescil ve daha birçok domain reseller firması kullanıyor. Bu sistemin adı myorderbox.com ve publicdomainregistry.com firmasına ait bir sistem. IHS'de bu şirketin premium reselleri ve bazı özel yetkilere sahip mesela onay linkini epostadan kaldırmak gibi.
IHS'de kayıtlı herhangi bir TLD'yi buradan sorgularsanız farkedeceksiniz zaten:
http://publicdomainregistry.com/support/
publicdomainregistry.com ile doğrudan iletişime geçtim. Bu konuda birşey yapamayacaklarını, IHS'nin premium reseller olduğunu ve IHS ile irtibat kurmamı söylediler.
Approve linkini devre dışı bırakmak ayıptır. Kısacası enayi değilim. Olanı biteni yazdım buraya işte.
(onay linki yoksa zaten onaylanacak demektir, epostayı okuduğunuzda anlaşılır genel olarak)
Böyle bir cümleyi kabul etmiyorum. Onaylayıp 5 dk da taşımak varken neden 5 gün bekleyeyim?