Önce telefonunuzda modeminiz varsayılan erişim noktası olarak ayarlıysa o kaydı silin.

Telefon ayarlarından >bağlantı > hedefler > internet altında olması gerekiyor.

Telefon ilk başta yeni gördüğü ağda wpa da olsa nedense wep anahtarı girin şeklinde menü çıkartıyor.Bu yüzden modeminize önce wep türünde geçici şifre verin.Sonra telefonla modeme bu wep anahtarı üzerinden bağlanın ve kullanılabilir erişim noktası olarak kaydedin.zaten otomatik kaydediyor olması lazım hatırladığım kadarıyla.
Sonra tekrar modem ayarlarından kablosuz ağ ismini değiştirmeden(burası önemli) wpa yada wpa2 türünde şifre verin.
Tekrar telefon ayarlarından >bağlantı > hedefler > internet altında ağ bağlantınızı seçip seçeneklerden wlan güvenlik modunu wpa/wpa2 olarak değiştirin.alttaki wlan güvenlik ayarlarından ön paylaşımlı anahtar seçili olsun hemen altından da ağa verdiğiniz anahtarı girin ve çıkın.Bu noktada telefondan bağlantı sorununuz kalmamış olması gerekiyor.Biraz uzun karışık oldu gibi aynı sorun bende de olmuştu bu şekilde çözdüm.belki daha kısa yolu vardır ama ben bu kadar anlatabildim