Merhaba arkadaşlar,



An itibariyle tekrar aynı şeyi yaşadım. Son zamanlarda çok fazla başıma gelir oldu. Aslında kendimi bildim bileli belirli aralıklarla bu durumla karşı karşıya kalıyorum.



Korkunç bir rüya görüyorum. Rüyada olduğumu biliyorum o anda. Uyanmak istiyorum deli gibi ama bunu başaramıyorum. Çığlıklar atıyorum. Yaşadığım bu durumun çok büyük çoğunluğunda rüyadan kalkmayı başardığımı sanıyorum ama tekrar rüyanın içinde oluyorum. En az 10 kere uyandığımı sanıyorum ve uyanamamış oluyorum. Gözlerim donuyo genellikle. Gözlerimi hareket ettiremiyorum. Tıpkı bir resim gibi en son gördüğüm şey gözüme takılmış oluyo. Veya bacaklarımı hareket ettiremiyorum. Biraz önce yaşadığım olayda ise, vefat eden dedemi gördüm. Gözleri çukurdu. Çığlıklar attım. Çığlıklarımı kendimde gördüm. Rüyadan uyanabilmek için kendimi aşırı zorladım ancak bir türlü kalkamadım. Rüyada olduğumu biliyorum, delirdiğimi sanıyorum, kendimi uyanabilmek için aşırı zorluyorum ve aşırı korkuyorum ancak uyanamıyorum.



Çığlıkları gerçekten atıyorum, sesimi duyabiliyorum ama uyanamıyorum.



"Uyku Felci" denilen hastalığın / problemin açıklamasını okudum ancak bu benim sorunumla tam örtüşmüyo. Uyku felci uykudan uyandığında bir süreliğine vücudu hareket ettirememek olarak tanımlanmış. Benim ki böyle değil. Ben uykuda olduğumu biliyorum ve uykumda vücudumun bazı fonksiyonlarını yerine getiremiyorum. Rüyamda defalarca uyandığımı sanıyorum ama meğer uyanmamış oluyorum, aynı durumlar devam ediyorum. Sonra tekrar rüyada olduğumu rüya içinde rüya gördüğümü anlıyorum ve bu böyle defalarca devam ediyor. Vücudumu aşırı zorladığımı hissediyorum bu tarz durumlarda. Uyandığımda her şey geçmiş oluyor.



Bu problemin açıklaması nedir?



Bilimsel olarak yaklaşalım.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 07:11:43 -->-> Daha önceki mesaj 07:00:11 --

Daha sakin kafayla araştırdığımda uyku felci durumuyla daha çok örtüşüyor. Onlarca kez yaşasamda bu sefer ki çok fenaydı

Eşşek gibi çalışıp yattığım kalktığım saatin belli olmadığı bu hayata bir çeki düzen verme zamanı geldi sanıyorum