Merhabalar Arkadaşlar;
6 aydır Bursa'nın en büyük ajanslarından birisi olarak kabul edilen bir yerde çalışmaktayım. Fakat artık sıkıntı yaşamaya başladım.
Ben firma için elimden gelenin en iyisini tek bir itiraz dahi etmeden verirken gördüğüm sadece umursamazlık. - Maaş zamanında ödenmez
- İş beklentisi hergün artar
- Sigortam 4 ayın sonunda yapılmıştır
- Vurdum duymazlık diz boyu
Gerçekten yıldım diyebilirim. Bursa genelinde acilen iş aramaktayım.
Neden Bursa?
Ailem ADANA'ya gidiyor. Ben burada kalmak istiyorum. Adana'da bu sektör nereden bakarsanız bakın hiç yok diyebilirim. Geleceğim körelecek, Bursa'yı ve yaptığım işi seviyorum.
Bu yüzden hala bu ajansta devam ediyoruz. Fakat ailem gidince kendi evime çıkacak, fatura ve kira öder duruma geleceğim. Bu denli gecikmeler ve umursamazlıklar olduğu sürece barınamam burada.
Ajansta Neler Yapıyorum?
1. Bu ajansa girdiğim an itibari ile tüm müşteri ilişkilerini üstlendim. Sunucu yönetiminden tutun da SEO çalışmaları ve CSS çalışmalarını yaptım. Kısaca maddeler halinde özetleyecek olursam;
2. Hosting işleri için iki adet sunucu yönetimini devraldım. İki sunucu arasında 400 site yönetimi, taşımalar ve bu tarz işlemler. Mail yönetimleri vs. (Ki tamamı kurumsal müşterilerdir)
3. Birikmiş CSS işlerinin tamamını 4 ay içerisinde tamamladık. PSD to CSS çalışmalar yaptım. Gerektiği zaman sadece PSD, gerektiği zaman PSD to CSS ve gerektiği zaman sadece CSS döküm yaptım.
4. Tüm müşteriler ile telefondan ve yüzyüze görüşmelerde bulundum. An itibari ile tüm müşterilerin iletişim içinde olduğu kişi benim.
5. Yıllardır ödeme almadıkları ve kendilerinin dahi haberi olmayan müşteri listeledim, ödemelerini tahsil ettim.
6. Firmadan ayrılmak isteyen birçok müşteri, artık güven içerisinde firmamız ile çalışıyor ve müşteriler artmaya başladı.
Aynı zamanda hostingten sağladığı gelirleri düzenli bir ödeme planı ile arttırdım.
7. SEO çalışmalarında kurumsallara 4 ayrı site için hizmet verdim. 4 ay içerisinde istenilen kelimelerde 5 ayrı sitenin SEO çalışmalarını tamamladım.
8. Firmanın hesabında 400e yakın domain var ve her biri farklı yenileme dönemlerinde. Unutulanlar, ödenmeyenler vs. Bunların hepsini bir programa koydum. Herşeyi düzenledik ve darmadağın olan tüm domainleri tek bir panelde topladım. Şuan her şey nizami.
9. Sosyal medya konusunda firmalara ek hizmet sunduk.
10. Türkiyenin en büyük turizm projelerinden birisinin sahibidirler. Web siteleri çok düşükken aldık, Alexa değerini düşürdüğüm gibi günlük ziyaretçi sayısı 100 kişiden 2500 kişi oldu.
Tüm bunlara rağmen ne yazık ki 4 ay sonunda sigortam dahi yapılmamıştı. Aldığım maaş ise bu yaptıklarıma rağmen kabul edilemeyecek bir maaş.
Tek katlanma sebebim burada kalmak ve işimi yapıyor olmak. Üstelik bana hala gelip İŞ ÖĞREN, YETERSİZSİN diyebiliyor. Ödemeleri nizami almaya başlamıştı. Bana ilk zamanlar harikasın diyen adam, son zamanlarda benle yüzyüze gelmedi. İşleri nizami malum.
Kendimden Bahsedeyim
23 yaşındayım. Konuşma, ikna kabiliyeti, diksiyon ve müşteri ilişkileri konusunda iyi olduğum söylenir. Nitekim bu firmada da bunu yaptım. Bundan önce 3 ayrı yerde çalıştım. Üçünde de benzer sorunlardı. Büyükler, saygı göstermem lazım diyerek hep kendimi ezdirdim. Hep kaybettikten sonra değer anladılar.
Güvenilecek bir insanım. Verilen işten ziyade firmaya daha fazla nasıl kazandırırım hep onu düşünürüm. Hep yükselmek amacındayım. Ortam iyi olsun isterim. Kimse ile de kötü ilişki içinde olmam. Web tasarım üzerine de çeşitli kurslara gittim.
Neler Yapıyorum?
Web Tasarım (PSD, HTML - CSS)
Kurumsal ve Bireysel SEO Uygulamaları, Danışmanlığı
Sunucu, Hosting Yönetimi
Müşteri İlişkileri, İş Düzeni ve Yönetimi
Editörlük, İçerik Yönetimi, Makale
Wordpress Hizmetleri ve Çalışmaları
Google Adwords ve Adsense Uygulamaları
Facebook Reklamları
İş Verenden Beklentim
Sigortam işe girer girmez yapılsın istiyorum. Zira yasal olan da budur.
Maaşım zamanında verilsin. En kötü ihtimal ile sıkıntı var ise bile bana söylensin ki idare edebileyim.
Bana güvenilmeli. Sürekli yükselmek ve firmayı yükseltmek isteyen birisiyim. Yeter ki huzur olsun. Hosting işlerinden dahi hiç girmemiş bir firmaya kazandırmak için çabalarım. Güven önemlidir.
Beni rencide edici, işten soğutucu konuşmalar her zaman canımı sıkmıştır. İşverenim, çalışmamı gördüğü zaman zaten fark eder. Zamanında gelir, zamanında giderim. Gerekirse iş yerinde iş yetiştirmek için sabahlamaktan da kaçmam.
Referanslarım
İsteyen herkese CSS, PSD, SEO ve Sunucu yönetimi ile ilgili referanslarımı göndereceğim. Çalışmalarımın tamamı kurumsaldır. Tamamı firma adına yaptığım çalışmalardır. Wordpress ve içerik yönetimi konusunda ise bireysel referansları da iletebilirim.
İLETİŞİM
GMAİL: ethicwebmaster gmail.com