Sayfa içerik ağırlıklarından bahsetmiyorum lütfen makaleyi doğru okuyun
site kelime ağırlığından bahsediyorum
ayrıca Mat cutts bile halen backlinklerin işe yaradığını söylüyor. Hatta Diyorki Sıralamnın temeli !
Tekrar Merhaba,
Neden bahsettiğinizi çok iyi anlıyorum. Zaten işim bu benim. Siteler için her türlü ölçümleri yapıyorum. Hacklink için yorum yapmayacağım, zaten gerek de yok.
Sizin araştırdığınız konuya gelince,
Eğer Google
bi semantic model kullanıyor olsa idi sonuna kadar haklı olduğunuzu vurgulamaktan çekinmezdim. Bu konuda ilerleme kaydetmek istiyorsanız,
Kaynak Tanımlama Çerçevesi iyi bir başlangıç noktası olabilir sizin için.
Ayrıca veri modellemeleri hakkında da daha fazla bilgi edinmeniz de yararınıza olacaktır :
Bu işte 2-3 yılını harcamış biri olarak, daha hızlı yol almanız için sadece tavsiyelerde bulunuyorum. Yoksa sizin harcayacağınız zamanla ilgili bir sıkıntım yok. Site wide keyword density için istediğiniz tarzda ölçümler yapabilirsiniz. İster
@Denizs arkadaşımızın verdiği formülleri kullanın, isterseniz ben de size bir kaç ölçüm formül vereyim (Hepsi akademik formüllerdir). Varacağınız nokta aynısıdır.
Sizin yaptığınız ölçümlerde üst sıralarda gördüğünüz siteler, kelime ağırlıkları yüzünden iyi sıralamalar almıyorlar, semantic ağındaki gerekli bilgileri içerdiklerinden orada yer alıyorlar. Kısaca özetlemek gerekirse :
A ve B Sitesi. Her iki site aynı kelime ağırlıklarına sahipler. Her ikisi de aynı sektörde hizmet veriyorlar. Ancak A sitesi herhangi bir konu eklediğinde X1, X2, X3, X4 kelimelerinde ilk sayfalarda yer alırken, B sitesi X1, X2, X3, X4 konularında ancak 30. sayfadan kısa bir görünüm elde edip, 24 saat sonra aramalardan kaybolmaktadır. Her iki site için off-page faktörler 0 (sıfır) düzeyindedir.
Yani site geneli ağırlık ölçümleri bir neden değil, sonuçtur. Semantic modellerin verdiği sonuçtur. Bu modelleme dışında aynı sonucu veren ancak modellemelerde istenilen performansı göstermeyen sitelerin,
Panda ile başı derde girer. (Bkz. Panda Update 2012)
Yani, birgün 2. sayfada yer alırken, ertesi gün ilk 500'de gözükmezler. Ve ilk veri güncellemesinde tarih olurlar.
Umarım anlatabilmişimdir.