ilkerxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
renew komutu tam olarak neye yarıyor yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak değiştirse değiştirse localdeki ip adresini değiştirir. büyük ihtimalle bir router arkasında internete giriyorsun, mantık şu; router a kaç tane alet bağlı ise hepsinin wan daki ip adresleri aynıdır, çok detaya girmicem ama kısacası aynı ip adresleri oluyor ve portlarla bilgiler gerekli makinelere taşınıyor vs. şahet vpn kullanmıyorsan ve routerın varsa ve ip adresin dinamik olarak tanımlıysa ip resetleme işlemini ancak modem arayüzünden yapabilirsin. Yoksa tek satır /renew ile böyle birşey olsaydı, sizin ağınızdaki herkesin zorunlu olarak adresi değişirdi, ki bu bazen hoş olmayan durumlar oluşturabilirdi

not: yurtdışında bazı firmaların verdiği bazı routerların bazı yazılımlarının bazı apilerini hook edip 2 saniyede ip adresini yeniletme gibi bir yöntem var, ancak Türkiye'de buna hiç rastlamadım
Modemimin rooter özelliği var ama sadece ben kullanıyorum WAN portundan. Fiber internet kullanıyorum. Modemimin markası modeli: Tilgin-HG1332
Modemin arayüzünde restart butonunu bulamadım sanırım yok. Bağlantılar sekmesinde var ama butonlar pasif.