Minorphobia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dövizle askerlik yapan var mı arkadaşlar ? 3 yıl yurtdışında mesleğinizi yaptığınızda veya sanatınızı icraat ettiğinizde dövizle askerlik yapmaya hak kazanıyorsunuz kafama takılan bir kaç şey oldu onları sorucaktım yapan arkadaş varsa

-3 yılı parça parça farklı ülkelerde tamamlasam kabul ediliyormu ? örneğin 6 ay libya,6 ay rusya,1 yıl rusya,1 yıl nijer
-Okuyor olarak gözüktüğüm için 2015 e kadar tecil ettirmiştim muayne kağıdım geldiğinde okulu bitiremedim hala okuyor gözüküyorum yurtdışına çıktığımda iş için askerlik bir sorun yaratırmı ?
-2. maddede eğer sorun yaratırsa babam rahatsız çalışamıyor eve bakabilen tek benim bu sebepten dolayı askerliği tecil ettirebiliyormuyum ?

Şimdiden Teşekkür Ederim
11 yıl yurt dışında yaşayan biri olarak ve dövizli askerlik yapan biri olarak cevaplim tek tek.

3 yılı parça parça farklı ülkelerde tamamlasam kabul ediliyor mu ?

oturum iznin gerekiyor ikametgahını o ülkeye aldırman gerekiyor, 6 aylık iş izinleri verilmez konsolosluk 1 yıllık çalışma iznini istiyor ve maaş bordronu vericeksin maaş bordrosuz 1 günün bile sayılmaz dövüzli askerliğe başvurduğun yıldan itibaren sayılır eğer hiç başvurmadıysan yeni başvurundan itibaren başlar 6 ay orada 6 ay burada sayılmaz o zaman yurt dışında gezici olarak adlandırılırsın.

2. sorunda hayırr askerlik için sorun yaratmaz zaten askerliğini uzatmışlardır okuduğun için.

başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

bu arada vatandaşın olduğun Türkiye Cumhuriyet'ine döndüğünde 6 aydan fazla kaldığın an yanar hepsi 181 kalmak zorundasın ülkede.