Öncelikle yorumlar için teşekkürler azda olsa tavsiyesini esirgemeyen birilerinin olması güzel birşey
Oyun sitelerinde pek kazandırmıyor diye biliyorum, Başka sektör deneyin bence..
Başka bir sektör konusunda hiç tecrübem yok hocam. Oyun sitesi seçmemin sebebide telif sorunu olmaması, bol içerik bulunabilmesi ve hitap kitlesinin daha çok tıklamaya meyilli olması aslında. Başka ne gibi bir sektöre girebilirim hiç bilmiyorum. Bakıyorum mobilya, finans falan yapıyor herkes ama benim ne bilgim var bu konularda nede rekabet edecek seo biliyorum
Cevap aslında sorunuzda gizli. Hangi sektör olduğu önemli değil, amaç sadece ve sadece para kazanmak olunca haliyle onu haketmek için çaba sarfedilmiyor. Siz öncelikle kaliteli bir oyun sitesi yapmayı hedefleyin, ardından para gelecektir. Ortalama 800-1000 hit ile aylık 200 TL eşiğini geçersiniz. Ama 800-1000 hite bu sektörde çıkmak güç, üstelik özgün başlık spin açıklama ile.
Hocam tüm günümü ayırıp kendime haksızlık etmek istemiyorum çünkü ben günün 10 saatini siteme emek verip harcarken adam 1 hacklink alarak ben ve benim gibi 100 kişiyi tek hamlede egale edebiliyor, buda insanın kanına dokunuyor. Daha önce 1-2 blogum olmuştu, benim yazdığım özgün makaleleri çalıp kendi sitelerinde yayınlayan adamlar googleda benden yukarıda çıkıyordu, ben ilk sayfada bile yoktum. Blogspot siteydi ama özgünü bendeydi. Bu nedenle tüm emeği içeriğe verip kaliteli site yapmanın kazandıracağına inanmıyorum, yani buna inancımı kaybettim çoktan. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Hocam sana tavsiyem uzman olduğun bir konuda key bir domain bul.Aranma hacmi yüksek olsun.Blog kur içerisine makaleler gir.Zaten o konuda uzmansın seve seve de makaleni yazarsın.Resimlerle süsle.Sonra keywords toola gir.Oradan konuyla ilgili kelimeler bul.Aranma hacimleri yüksek rekabeti düşük olsun.O kelimelerde makaleler yaz.Bende çok denedim spin mipin ping cart curt bir yere kadar oluyor sonrada sıkılıyorum zaten.Şimdi bir kaç günlük bir blogum var kendi alanımda.Key bir domain aldım zevkle takılıyorum.Makalelerim çok doyurucu oluyor.Ve index alan sayfalarım hep ilk 5 in içinde oluyor.Çoğu 1-2. sayfada.Ziyaretçiler en az 3 konu dolanıyor.Şimdilik iyi şükür.İlerde de çok temiz bir kaç siteden link alırım oh miss
"...Artık pes etmek üzereyim" 'e kadar aylık 100$ siftahını yaptınız, yapamayanlara tavsiye vereceksiniz diye zannetmiştim, velasıl, bence kolay,hızlı ve çok para için genel blog yazmanızı öneririm, güzel makaleler özgün makaleler biraz da uzun makaleler olunca bi süre sonra link almadan masraf etmeden günlük 4-5k gibi hitlere ulaşabilirsiniz. ( Makalelerin güncel konular olması gerektiğini blogun ince ayrıntılarını da öğrendiğinizi varsayarsak.) Güzel bi tema ve güzel reklam yerleşimi ile günlük 7-8$ alınabilir rahatça...
Tavsiyeler için teşekkürler. Blog konusunda genelden çok bildiğim bir konu üzerine yoğunlaşma fikri kafama yattı biraz. Genel olarak içerik bulma ve rekabet biraz daha zor olduğundan pek çekici gelmiyor sonuçta haber siteleri başı çekiyor diye düşünüyorum. Ben daha çok kaynak bulması zor olan ve orta seviyede aranan bir key domain ile yola çıkıp bir şeyler yazmayı deneyeceğim sanırım.