Bu konuya yorum yapacaktım fakat işlerimden dolayı yapamamıştım.
Bence dikkate alınması gereken bir konu.Arama motorları bağlantı analizi yaparken şunu amaçlarlar.
Bağlantı analizinin temel konusu şudur:Kayıtlı bağlantılar yada bir graf üzerindeki düğümler arasında çok rastlanan kuralları ortaya çıkarmayı hedefler.
Çok rastlanan kurallar kısmını her işleme indirgeyebilirsiniz aslında.
Majesticseo da bağlantı analizi yapan bir servis kısacası. Ve hizmetini verdiği bu işlemin Türkçe adı ise:
Ardışık zaman örüntüleri: Bir sitenin ilk gün sahibindencomdan hepsiburadan ve daybuyday dan backlink alması bir örüntüdür. Bu noktadan bakarsan sitenin birinci gün a sitesinden ikinci gun veya gunlerden birindede b sitesinden backlink alması ardışık zaman örüntüsü oluşturacaktır.
Peki size soruyorum bir web sitesi 1 günde binlerce backlink alamazmı. Tabiki alabilir. Peki googleun bunu gözardı etmesi için ne gibi faktörler olabilir ?
Ayrıca imzandaki web sitesindede güzel konular varmış hocam. Konuyu keşke direk optimizasyon bölümüne açsaydın daha iyi olurdu bence. Burda pek görüntüleyen olmaz gibi geliyor
Ben de yorum yazacaktım fakat kimse gelmediği için yazmamıştım.
İşte ayines-i iş olan kişiler konuya düşünce herşey çok tatlı oluyor.
Yalnız bu algoritmik kavramları biraz yurdum webmasterına açalım mı abi ne dersin?
Link stratejileri içerisinde kullanılacak olan ardışık ağ yapısını ve link popülaritesini ele alalım diyorum.
Şimdi olayı düzenli çalışmaya bağladık,
Kısacası diyoruz ki 1. Gün link alan bir sitenin gün geçtikçe analizleri iyi yapılmalı ve daha fazla link alınmalı.
Ağ, örgü, örüntü içinse sektör alakası diyebilir miyiz? Bu konuda biraz zayıf kaldım, e-ticaret üzerinde verdiğin örnekleri düşünüyorum abi, alınan linklerin içerik benzerliği olarak mı düşünmeliyiz?