Arkadaşlar sunucumda bulunan 6 sitenin altısı birden tam spam uyarısı aldı ve tüm indexleri google tarafından silindi.
Sormak istediğim şu:
Daha önce böyle birşey yaşamış olan var mı? Webmaster Tools'den baktım "Maneul İşlem" uygulanmış. tekrar düzelme durumu var mı?
Ve varsayalım düzeldi. Kaldığı yerden mi devam ediyor yoksa sil baştan mı başlıyoruz?
6 sitenin tümünde aynı tema mı var hocam ?
Katma değeri düşük içerik sebebinden dolayı spama girmişti sitem . Kullandığım script wordpress ti bende bütün siteyi komple sildim.Sonra daha önce lisanslı olan tema vardı wordpresste onu kurdum ve anasayfaya yaklaşık 600 kelimelik güzel bir yazı hazırladım.Burada anasayfa çok önemli . Daha sonra 1 hafta hiç ellemedim yazı dahi girmedim Kendiliğinden otomatik olarak düzeldi . Şuan da günde 2 adet içerik girmekteyim .
Sitem spama girmeden önce 5. ve 6. sayfalarda yer alıyordu anahtar kelimelerde. Spamdan çıktıktan sonra 1. ve 2. sayfalarda yerini aldı . Yani burda demek istediğim sitenizin temasına çok özen gösterin . Sadece yazının özgün olması bişey ifade etmiyor. Yazılımda özgün olması çok çok önemli.
şimdi diğer arkadaşın bahsettiği konu ile sizin bahsettiğiniz konu arasında ALAKA yok..biri tam spam diyor..yani deindex dediğimiz olay..
google manuel olarak tam spam uygulandıysa siteler komple silinir..aynı işlemleri tekrar yapmayın..deindex olan siteler google gözünde ciddi anlamda kötüdür..aynı domain ile randuman alamazsınız..yaptıınız şeyler geçici ama geliri iyi ise farklı farklı sunuculara bölün..ve kendinizi ele vermeyin..yani google sizi bulamasın..hiçbir google ürününü kullanmayın..adsense vs varsa oda..
diğer türlü manuel incelemede tekrar indexleriniz silinir..peki kurtulmanın yolu..whois bilgileri değişecek..domain bekleticeksiniz..siteyi başka yere taşıyın..ve normal içerikler girin sonra webmaster tools dan tekrar istek gönderin..ve bekleyin..ama randuman alırmısınız eskisi gibide olabilir olmayabilirde..bu domainin gücüne bağlı..
yok ben yeni domain alırım kaldırım yerden devam ederim dersen hiç bulaşma devam et..bu arada ip ve nameserver değiştir benden tavsiye..