Dünyanın hiçbir yerinde özellikle managed diye web sitesinde özellikle belirtilmiyor ise sunucu hizmeti managed satılmaz. Managed satılan sunucu hizmetlerinde bile zaten sitenin backupını almak, eposta hesabı oluşturmak, mysql oluşturmak gibi temel seviyede destek sunulmaz. Eğer temel seviyede yönetim bilgisine sahip değilseniz bu işten anlayan birisinden destek almalısınız. Bu kişi webmasterınız olabilir, it departmanınız olabilir veya herhangi tecrübeli birisi olabilir.
Ürün periyodunu ne kadarlık satın aldıysanız lisansı da o kadar süre ile almanız gayet normal. Bu tip işlemleri sadece kendi açınızdan düşünüyorsunuz fakat firmaların sadece 1-2 müşteriye sahip olmadığını, her şeyin belirli bir standartta olması gerektiğini göz önünde bulundurmuyorsunuz. Mesela bir sonraki faturanızı ödediğinizde lisansınızın ne kadar süre yenilenmesi gerektiğini hosting firmanız neye göre takip edebilir siz hizmeti 6 aylık alıp lisansı 3 aylık alırsanız? Bu işlemlerin manual olduğunu mu zannediyorsunuz?
cPanel lisansını ayrı olarak da alabiliyorsunuz, ille de hosting firmasından almanız şart değil, netice itibari ile kontrol panelleri hosting firmalarının ürettiği bir yazılım değil, bağımsız olarak istediğiniz dağıtıcıdan alabiliyorsunuz. Hosting firmanızın tek eksiği size sadece bu alternatifi söylememiş olması. Sizi direkt olarak isterseniz kendi lisansınızı istediğiniz yerden alıp takibatını sağlayabilirsiniz diyebilirdi fakat dememişler. Görüştüğünüz personel akıl edememiş, olur böyle şeyler.
İade konusuna gelince, ödemenizin belirli bir kısmı iade edilebilirdi diye düşünüyorum, tabii ki de benim ne düşündüğüm önemli değil, firmanın kullanım sözleşmesinde size ne şartlarla hizmet sattığı önemli.
iyi çalışmalar
Size katılıyorum, zaten ürünü almadan önce böyle bir ürünü satın alacağımı cpaneli kullanmam lazım dedim cpanelle ilgili detaylı bilgi vermediler 6 aylık satın almanız şart diye, üstelik sunucu desteğinide biz vermeyeceğiz diye bilgilendirme yapmadılar.
çok iyi bilgilendirmediler beni parayı vere vere nasıl çalıştıklarını anladım ama iş işten geçti iadeyi hiç geçmiyorlar. yapacak birşey yok.