karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bir soruyu gelip burada sorman yanlış. Verilen cevapları referans alma, önce sorgula bu adam bana 10 senede flappy bird yazarsın demiş ama, kendisi 10 senede ne yapmış ?

Konuda yorum yapan şahıslar, sizi hedef almıyorum. Yanlış anlamayın, genelleme yapıyorum konudaki mesajlara istinaden. Ama bilmiyorsanız konuşmayın. Wordpress'mi yoksa Forum mu açsam diye konu açan adamlar, oyun hakkında fikir veriyorsunuz. Momentum, momentüm, tivitır mivitir rte kafasıyla. Türkiye zaten oyun yazan yazılımcı kaynıyor. Eli kolu düzgün php developer bulamıyor millet, bulursa öpüp başına koyuyor burada konuştuğunuz konuya bakın. Adama tek başına oyunda yazdıracaksınız neredeyse. Bunun modellemesi var, test mühendisi var... var da var.

Java büyük ve geniş bir dil. Bir çok platform var. Android bunlardan sadece bir tanesi.
Yazını okudum. Kendini geliştirebilecek birine benziyorsun. O yüzden kimseden akıl alma. İlk zamanlar saçma işleri kovalasanda, bir süre sonra kariyerin için en doğru yolu bulursun. Öğreneceğin dil hiç önemli değil. Hangi dili seviyorsan ve sana para kazandırıyorsa onu seç. İyi olduğun zaman her dil ile para kazanabilirsin.

Video-Kitap olarak ayrım yapma. Flappy Bird için 2 sene tecrübeye ihtiyacın yok.
Ara sıra göz gezdirerek 2-3 günde zevkine Flappy Bird'ün çakmasını html5 canvas - javascript ile yazmıştık.
Toplam 220 satır sürmüş js dosyası. Gözünde büyütme hiçbirşeyi.

Sana birşey katan her kaynağı oku. Stackoverflow'da çözümlenmiş soruları oku, nasıl çözüldüğünü öğren, nasıl sorunlarla karşılaşıldığına bak.Best Practice yazılarını oku. Bu aslında kişisel gelişim ile alakalı. Merakı ve kabiliyeti olan insanlar bu işte iyi olur.

30 yaşında 10 senelik tecrübesi olupta hala düz php ile *** gibi kod yazan adamda tanıyorum. php ile yardırıp, go, javascript, node.js yardıran 94 doğumlu çocukta tanıyorum. O yüzden bu işte etrafına bakma kardeşim
Hocam kusura bakmada işte benim dediklerimi bilmeden anca çakma yazarsınız. Alınmayın ama bu yorumunuzdan sonra Türkiye'de neden programlama yerlerde belli oluyor.

Hadi kendinizi harcadınız bari gençlere kötü örnek olmayın. Zaten programlama için bir şey bilmeye gerek yok, oyun programlama için matematiğe, fiziğe gerek yok. Zaten en büyük becerisi bot yazıp içerik çalmak olan adamların yapacağı programlama da bu kadar olur.