Söylenmesi gereken tek şey, acı gerçek: okulda öğrendiklerin / öğreneceklerin hiç bir zaman bir oyun yazmana yardımcı olmayacak

Oyun konusunda tavsiyem de hocam, android yazacaksan öncelikle javascript ile html üzerinde ufak tefek şeyler yaparak başlayabilirsin. Bu noktada en büyük hata direkt olarak eclipse falan indirip flappy bird yapıcam ben demen olur. Ufaktan başlamak iyidir, hem caydırıcılığı az olur hem de ağır ağır ve sağlam öğrenirsin. Direk hiçbir şey bilmeden unity3d motorunu indirip 3d oyun yapmaya kalkarsan, bu ne der kapatırsın veya 2 ayda uğraşsan bir noktada tıkanır amaaaan der bırakırsın. Öbür türlü ağırdan gidersen, unity3d ye geçtiğinde göreceğin / karşına çıkacak komutlar, fonksiyonlar az da olsa tanıdık gelecektir mutlaka. Bu durumda o 2 ay sonunda gelip tıkanma durumu, hemen cayıp pes etme durumu olmaz veya daha zor olur.

Bu arada en başta söylediğin matematiksel işlemler de gerekli, 3D oyun yazarken sinüsten kosinüsten geçilmiyor
Matrisler karakter/nesne konumlandırma, translate etme falan işlemleri için kullanılıyor. 2d yi bilmiyorum pek tecrübem olmadığı için ama 3d istiyorsan temeli matematiksel işlemler.