Niche siteler hakkında sizlerin izlediği yollar vardır elbet ama ben kendi yolumu anlatayım ve bu yöntemle yaklaşık 50 ye yakın site kurdum ve kazanç sağlamaktaydım; fakat ne yazık ki artık bu yöntemlerim işe yaramıyor.
Öncelikle neler yaptığımı kısaca anlatayım.
İyi bir anahtar kelime analizi ile başlarım. Herkesin düşündüğü gibi dekorasyon saç stilleri tarzı sitelerden ziyade daha micro siteler açıyordum. Belli bir hedef kitlesine sahip ve daha kolay tırmanışa geçebileceğiniz sektörler. Çünkü eskiden Niche dediğim sektörler şu an genel sektörler olmuş durumda nedeni de birazdan anlatacağım.
İyi bir analizden sonra hedef kelime ve alt kelimelerimi belirledikten sonra makale yazımı veya uzman kişiler tarafından yazdırma işlemlerini yapıyordum. Uzman kişiler dediğim her İngilizce bilenle karıştırmayınız çünkü Uzman derken o işte kendine özgü deneyimleri olan ve o makaleyle ilgili geçebilecek tabirleri en iyi şekilde kullanabilen kişiler. Hedef Kelimeme ait 1000 kelime 500 kelime ve 250 kelimelerle ilgili hem alt kelimelerimi hem ana kelimemi besledikten sonra Özgün Resimler ile mutlaka yazımı süsler ( Özgünden kastım ise photoshop ile editleme ) ve bazende video eklerdim.
Makalemi 1 gün içinde yazar yazıları da 1 hafta boyunca her gün 1 tane olacak şekilde postlardım. Daha sonra manuel olarak Sektörle ilgili İmleme Sitelerine Sosyal Medya Twitter Hashtagli Face ilgili Sayfalara Bulabildiğim Kadar Foruma 1 kaç kaliteli topliste 1 kaç tanıtım la ilk 10 a çıkardım. Ve aşağı yukarı gunluk 30 40 hite ulasırdım ve orada kalıcı olurdum.
Daha sonra maalesef düşüşlerle birlikte haftada 1 makale yazıyordum ve arasıra mevcut makalelerimde güncelleme yapıyordum fakat bu da yeterli olmadı. Daha fazla sosyal medya paylasımları ve daha fazla tanıtımlar da yeterli olmamaya basladı.
Daha sonra wordpress dışında yazılımlar kullandım özel scriptler ile daha uzun süre orada kalıyordum fakat yine düşüyordum.
Herhangi bir otorite sitenin tek makalesi benim üstüme çıkmaya yetiyordu.
Bu sıkıcı süreçten sonra pes etmeye başladım ve otorite site kurmayı hedefledim fakat Nicheler kadar kolay çıkamıyorum ve kazançların da geri dönüşü çok uzun oluyor. Niche site üzerinde herhangi bir çalışması olan varsa neler yapılabilir fikir verirseniz sevinirim =? Teşekkürler.