Nicky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Yazılıma başladık bu dönem, kendim de çalışıyorum. Ama şimdiye kadar çalıştığım yerler hep matematik işlemi gibi şeyler, yani bubble sort felan olsun.

Benim merak ettiğim ise atıyorum Android'e Flappy Bird yazabilecek kadar bilgiye ne zaman sahip olacağım? Ben Java çalışıyorum zaten Android hedefli gittiğim için. Ama internette araştırdığımda yazılımın bir sürü detayı, bir sürü özelliği var.

Mesela CSS için konuşmak gerekirse, okulda 2 gün gördük ben de evde 3 gün çalıştım, PSD to CSS döküm yapabilecek kadar bilgiye sahip oldum. İzlediğim video'da hiçbir anlamadığım bir nokta yoktu mesela, bu hoşuma gitmişti. Kendim denedim bir sitenin tasarımını CSS'ye dökmeyi, gayette başarılı döktüm, normale göre uzun sürmüş olabilir tabiki ama bilgim tamdı yani. Belki ışıklı efekt felan yapabilecek kadar bilmiyordum ama birşeyler yapabilince hoşuma gidiyordu.

Ama yazılım CSS'den çok farklı, çok daha geniş. Ve bu çalışma süre zarfında pek birşey ortaya koyulamadığı için psikolojik olarak yoruyor beni.

Sizce ne kadar süre sonra belirli bir seviyeye gelmiş olurum? Ve ne kadar süre sonra Flappy Bird gibi bir uygulamayı yazabilecek seviyeye gelirim?

Şu videoları bitirdiğimde mesela ne gibi programlar yazacak seviyeye gelirim? Link: http://www.youtube.com/user/JavaOgreniyorum/videos

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam ben bilgisayar programcılığı bölümünü 1 yıl okuyup bıraktım 2. sınıfta öğretiyorlardı 2 yıllık bölüm zaten 2. sınıflar hep editle güzel şeyler çıkarıyordu ancak bölüm 160 kişiydi 3 tanesi yapıyordu bence sizdede 2. yıldır diye düşünüyorum çünkü programcılıktan sizin bölüme geçiş yapılabiliyor