Ni_Ali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

vsphere üzerinden ana makinanıza bağlandıktan sonra ana ekran makinanızın üzerinde sağ tıklayıp "New Virtual Machine" kısmına giriş yapıyorsunuz. Bir sonraki adımda Typical seçtikten sonra size makina ismi soracaktır.Burada sanal sunucunuza dilediğiniz bir isim verebilirsiniz.

Bir sonraki adımda sunucunuzdaki diski seçmeniz gerekiyor. Next dedikten sonra işletim sistemi seçeceğiniz bölüme geleceksiniz. Burada "Other" seçeneğini seçtiğinizde alttaki listede Mac sistemini görebilirsiniz.

http://prntscr.com/35pcvk

Buradan hangi sistemi kuracaksanız bunu seçip ileri ile devam edeceksiniz.Daha sonra network ayarını soracaktır.Eğer sunucunuzda ayrı bir network yapılandırması yok ise Next ile devam edebilirsiniz.

Sonraki adımda sanal sunucuya vermeniz gereken disk bölümü gelecektir.Burada ne kadar disk kullanmak istiyorsanız bu disk kapasitesini yazarak en alttaki "Thin Provison" seçeneğini seçerek devam ediniz.

Son adımda ise karşınıza gelen sayfada alt kısımda "Edit virtual machine settings before completion" seçeneğini seçerek ram ve işlemci ayarlarını yapacağınız sayfaya gelebilrisiniz.

Sunucunuza istediğiniz kaynkaları verdikten sonra "Finish" dediğiniz sanal sunucunuz oluşturulacaktır. Sanal sunucunuzu açarak consol üzerinden ISO mount edip kurulumunuzu yapabilirsiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

İyi çalışmalar.
Hocam Kullandığınız bir iso dosyası varmı ben indiriyorum wmdk diye iniyor ve çalışmıyor