HONDA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba benim anlamadığım şey var aydınlatırsanız sevinirim ben bilmiyorum sizin çok bildiğinizi var sayarak ve bilginizden istifade edeyim dedim. Ben sizin tasarımınız'dan birini beğendim, alt kısımda link veriyorum.

Hani siz lisans konusunda çok bilgili ve kullanamazsınız demeniz üzerine bunu yazıyorum yanlış anlaşılmasın umarım cevap verebilirisiz.

Konuyu açan arkadaş zaten konuyu açtığına pişman olmuştur evvela onuda belirteyim konumuza dönelim.

http://themeforest.net/theme_preview...p-landing-page

Burada yer alan resimler sizin adınıza lisanslımı resimler objeler merakımdan soruyorum. Ben bu tasarımı alırsam başıma ne gibi bir sorun gelir diye.

Ben sizin bu temanızı satın alırsam yarın birgün bana gelip arkadaşım benim binamın resmini kullanmışsınız hangi hakla kullanırsınız veya kardeşim benim cep telefonumun aynısını kullanmışsın bunların telif haklarını ödedin mi diye sorarlarsa ben ne cavap vermem gerekir.

A- ) R10.net'te bir arkadaş (Gökhan Kara) bu tasarımı yaptı bende şahsın kendisine ücretini ödedim satın aldım buda benim hakkım mı diyeceğim.

B-) Bir deneyeyim eğer uygun görürsem istediğim yerleri değiştiririm,

C-) Parasını ben ödedim gerisine karışmam git o şahısla derdini çöz

Bunlardan hangisini kullanmam doğru olur acaba eğer mantıklı bir cevap verirseniz almadı düşünebilirim.

Tasarım bilgi linki: https://d2mdw063ttlqtq.cloudfront.ne..._thumbnail.png

Burada telefon modellerinden ve insan eli ve diğer kişilerin yüzleride dahildir.
Öncelikle bana bu şekilde güzel ve saygı çercevesinde bir soru yönelttiğiniz için teşekkür ediyorum şimdi sorularınıza madde madde cevap veriyorum.

# Envato satılan dosyalarının hepsinde ( bazı web siteler hariç ) SADECE SUNUMLARDA, fotoğraf, element ( video, ses dosyası vb. ) kullanımına izin veriyor.

# Envatoya bir ürün koyduğunuz vakit satılacak olan dosya içerisine HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞKASINA AİT FOTOĞRAF, ELEMENT koyamazsınız dosyanız onay almaz. ( Eğer dosyamı satın almışsanız bunu göreceksiniz )

# Envatoda ürün satış konusu ( ürün başvurusu ) yaparken kullandığınız tüm materyalleri tek tek link vererek kaynak göstermek zorunludur.

# Siz benim dosyamı satın aldığınızda başkasına ait hiçbirşeyi almıyorsunuz tamamen bana ait olan birşeyi alıyorsunuz.

# Envato özellikle bu sıralar Telif hakkı üzerine bir çok kurum / kuruluş ile görüşmeler sürdürüyor. Webmaster arkadaşların hepsi bilir DMCA diye bir kuruluş ve Google Site şikayet sistemi mevcut.

Envato bu pazar alanının devi olduğu için ENVATO üzerinde satış yapılan ürünlerin başka bir platformda illegal olarak dağıtılması durumunda o siteyi barındıran hostingin kapatılmasına, sitenin googlede illegal site olarak belirtip sıralamaya asla girememesi ve buna benzer durumlara müdahele edebilme durumundadır.

#
Deneyebilirsiniz. Nasıl mı ?
Dosyanızı yükleyin, satıştan sonr eğer dosyanı bir upload sitesine yada bir siteye yüklendiğini görürseniz hemen envato Support sisteminden ticket açıp bildirin bir kaç güne o sitenin o sayfasının silindiğini görebilirsiniz.

#
Şimdi sorularınıza cevap verdim gelelim asıl konuya.
Siz bana ait bir temayı ücret ödemeden kullanıyormusunuz ? Dediğim gibi direk URL yi envatoya gönderiyorum ve onlar sitenizi şikayet ediyor.( Upload siteleri vb. siteler dahil ) Google sıralamasını bırakın ilk 500 sayfaya bile asla giremiyorsunuz bir çok kez konularına rast geldim.

#
Peki ben bu kadar net nasıl bilgiye sahibim ?
Direk yöneticilerin açtığı bildirim konularını takip ediyorum. Themeforest Forums sayfasını takip ederseniz Envatonun bu illegal w arez konusunda çok hassas ve ciddi olduğunu görebilirsiniz.Sonuç olarak siz bir ürün alırken başkasına ait dosya almıyorsunuz, ÜCRETSİZ adı altında dağıtılan materyalleri kullanmak yada dosya içerisine koymak mümkündür ahlak çerçevesinde hiçbir sorun teşkil etmez.

Yine bir sorununuz olursa asla sormaktan çekinmeyiniz, bilgim dahilinde doğru bilgiler vermeye çalışacağım.

Herkese hayırlı geceler dilerim.