Normal gözükmüyor makinada ne kurulu durumda ?
Neye dayanarak normal olmadığı fikrini yürüttünüz?
Novadizaynında bahsettiği gibi top çıktısından detaylı bir fikir edinilemez sadece bize biraz yol gösterebilir. Bu çıktıya göre benim görüşüm genel anlamda bir problem olmadığı yönünde ancak mysql kullanımında hafif bir yükseklik var bunun tespitini sorgularınızı show mysql process kısmından takip edebilirsiniz, sorunlu sqlleri olan siteleri optimize ettiğinizde herşeyin düzelmiş olduğunu görebilirsiniz.
Ekstra olarak sunucudaki yavaşlık olayı, donanımsal veya network taraflı sorunlardanda kaynaklanabilir, bu oldukça geniş bir konu.
Ayrıca sunucuda litespeed var, litespeed sql sorguları bozuk sitelerin php süreçlerini bekleterek işleme alır bunun amacı sunucuyu kitlememektir, bir siteniz yavaş diğerleri hızlıysa o sitede bir problem vardır ve script tarafına yoğunlaşmanız gerekir.