o konuyu ben açtım çünkü twitter'da 200k+ takipçisi olan yorgo angelopoulos isimli kişi önüne gelen her bilgiyi doğru mudur, değil midir araştırmadan paylaşıp insanları galyana getiren bir kişidir.
twitter'a aktif olarak kullananlar bilir twitter'da hükümet yanlısı, muhalefet yanlısı, devlet düşmanı bir sürü hesap var ve bu kişilerin hatrı sayılır şekilde takipçileri var. bu insanların paylaştıkları da uçsuz, bucaksız şekilde dağıtılıyor.
ben de bunun teknik olarak mümkün olup, olmadığını sordum. eğer mümkünse twitter'dan IP adresinin istenmesine gerek yoktu ve twitter'ın IP adreslerini paylaşmıyoruz hiç bir şekilde savunması çökecekti.
konuda bir sonuca ulaştık. ttnet dns kullanarak ping atarsanız türk telekom'un yasakladığı internet sitelerini yönlendirdiği bir IP adresi çıktı ortaya. bunu youtube'a da ping atarak denedim. yine aynı IP adresiyle karşılaştım.
sonra twitter'a girebildiğim dns ile tekrar ping attım bu sefer farklı bir IP adresi çıktı, bu IP adresi ise twitter'a aitti. yani bu paylaşılan bilgi geçersiz çıktı. dns spoofing işlemi isimli işlem ile bu mümkün mü değil mi onu bilmiyorum.
benim açtığım konudaki yazıyı bir arkadaş blogunda paylaşmış ve altına da emin olmadığını yazmış. linki de aşağıdadır.
http://javacoders2011.wordpress.com/...a-buyuk-tuzak/