Bityavrusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Nofollow linkin size backlink getirisi olmaz
2- Dizinler=çöp, Artık Google'ın dmozu bile kaale aldığını düşünmemekteyim
Neden çöp dedim ? Çünkü 1 siteden milyonlarca siteye link çıkışı var, dmoz harici çoğu dizinlerde xyz kategoriside var.E şimdi bu dizinden xyz siteyede çıkış var senin sektöründe olmayan bir siteyede link çıkışı var, çok kral sitelerede link çıkışı var. XYZ bir siteye referans olmuş, çöp siteye referans olmuş bir sitenin sana referans olması sana fayda değil zarar sağlar.

Bize fayda sağlayacak link çıkışları, bizim sitemizin sektöründe kaliteli sitelerden yapılan link çıkışlarıdır.

He illa dizinler faydalı diyorsanız, Google'ın değer algoritması biraz daha karışık fakat şöyle bir hesaplama yapalım (Google bundan daha az veriyor emin olun)
X Dizinin pagerankı 10 trustrankı 10 diyelim. 10000 tane siteye dofollow link veriyor diyelim sana vereceği trustrank 0,001, pagerank 0,001 olur.

Eskiden bu böyle değildi tabi, kaydol dmoza oo kral sensin, siten hızlı indexlenir, arama motorlarında yükselirsin v.s. neler neler yaşardık. Ama bunların olduğu zamanlar küçük botlar yazardık, google da anahtar kelimemizi aratır, otomatik olarak bizim sitemize tıklardı, 2-3 günde ilk sayfa ilk sıralara yükselirdik O zamanlar kaydolmadığımız toplistler kalmamıştı, bizim işyerinin websitesi 2002 de açılmıştı biz bu toplistlere kaydolarak pagerankımızı 6 yapmıştık ama yıllar önce 1 e düştü pr

Umarım açıklayıcı olmuştur. Dizinlere kaydolmaya uğraşmayın, DMOZ'a kaydolucam diye de yırtınmayın. Olursa olur olmazsa rahvan gitsin

Not: Dmoz'un faydasını hiç yaşamadım 2 senedir, zararınıda yaşamadım. Bu açıklamalar DMOZ haricididir, benim gözümde DMOZ Nötrdür.
Kesinlikle nofollow linkler işe yarar! Yüzde yüz yarar.

Son zamanlar da yaşanan dalgalanmalar da düşen sitelerin sebeplerinden biri nofollow backlink sayılarının dofollowa göre orantısızlığıdır.

Nofollow Linkler ne işe yarar?

- Manipülasyon'u azaltır.
- Dalgalanmalar da bir yukarı çıkıp bir aşağı inme korkusunu ortadan kaldırır.
- Güncellemeler de çıktım mı kaldım mı belası gider.

Nofollow linki ne oranda kullanmalıyız?

Bana sorarsanız 1000 Dofollow link aldıysanız 200 nofollow link almalısınız.

Dmoz işe yarar mı?
Evet dmoz işe yarar. Etkisi vardır. Dünyada ki kaliteli dizinler arasından birisidir.
Dmoz ile aynı çeşit sitelerin bulunduğu yerden link alırsınız.
Dmoz ile pr7 köklü bir siteden link alırsınız.
Dmoz ile seçilmiş siteler arasından link alırsınız.
Dmoz kesinlikle çöp değildir.
Dmoz özellikle belli başlı e-ticaret kelimelerinde olması gerekendir.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:33:03 -->-> Daha önceki mesaj 15:29:29 --

akif68 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güzel yorumunuz için teşekkürler.Ozaman saedece tanıtım yazısı ve link almak yeterli
Değildir.
Sadece bunları kalmak kalıcılığı korumayacaktır.
Sosyal medya'yı sürekli kullanın.