pRoFeSSioNaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konu internet suçlarını bulmak değil.
milletin tespit edilebilme korkusu var ve bu twitter'da yayılıyor.
herkes google'dan buraya gelecek ve yazdığımız yorumlara aldanıp belki de gereksiz korku salacağız konu bu.

bulmak istense bulabileceğini hepimiz biliyoruz ama şuanda ttnet'e yönlenmiş olmasıyla bizi bulamayacaklarını sen de biliyosun sayın elazığlı dostum

doğru mudur yanlış mıdır konu bu lütfen cevaplar mısın?
Zaten açıklamasını yapmıştım ilk mesajımda, yasaklanmış sitelere talep yapıldığında telekom o siteye yapılan talepler için kendi ip adreslerini çözümletiyor, çözümlettiği ip adreside mahkeme sayfasının çıktığı sunucu, zaten devlet o kadar düşüpte açık açık takip yürütmez o konuda hem fikiriz, telekom tarafı zaten hangi ip hangi siteye girmiş ne yapmış hepsinin saniye saniye logunu tutabilmekte ve tutuyorlarda, internet üzerinden bir suç işlendiğinde sanık olan kişinin o suçu işlediği bilgisayar bulunamayabilir ama internete eriştiği yer olay saatinde nerde olduğu tespit edilerek bulunabilir, o anda hangi internet bağlantısını kullandığı o saatlerde hangi siteye eriştiği savcılık kararıyla telekom tarafından öğrenilebilir, siz öyle birşey imkansız dediğiniz için olayı genellediğinizi düşünerek bende öyle bir örnek verdim, sonuç olarak devlet isterse her adımımızı takip edebilecek yapıya sahip ama bunu göstere göstere yapmazlar.

Bu olayda gündem oluşturmak için birinin ortaya attığı bişiler, teknik bir bilgi olmadan yüzeysel olarak bişiler yazmış ortaya atmış, milletimizde sever böyle konuları.