hocam 3 yıl Sohbet Sitesi ile ugrastım ben. Bu sektörü çok iyi biliyorum. Değil sana link vermek senin sitene giren kişileri kendi sunucularına çekmek için gelirler reklam yaparlar. Botnet saldırısı mı dersin, Sunucuya Proxy sokmak mı ne dersin, ne derse de her türlü pis yolu denerler.
Peki bunlar Sıralamayı nasıl alıyor onu anlatayım. Link değişimi bölümüne bakın. Değişim yapılan sitelerin %70 sohbet sitesi. Ve bu link değişiminde kullanılan sitelerin de bir çoğu Çöp site. trSohbet'in Blog backlinklerine, toplist linklerine bakın anlarsınız. Hepsi aynı şartlarda yarıştığı için ufak bir farklılık sizi ön sıraya getiriyor.
Sırf PR'li Backlink satışı için 20 hit'i olupta pr 6 olan ve Hacklink yapan Sohbet siteleri biliyorum. Bu siteler Link veriyor ücretli. Yoksa siz Ekip kurmak için ve Sunucuya uSer çekmek için gecenizi gündüzünüze kattıgınız siteden Kimse link vermezseniz. En azından ben 2007-2010 yılları arasında hiç denk gelmedim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:53:32 -->-> Daha önceki mesaj 23:49:01 --
Hocam sohbet Sitelerinde Maddiyat Sunucunda ki user'dir. Zurna.net'i 100 bin gibi bir fiyata sattılar. Bu günkü Sohbet.net Kiralık sunucudur. Yani kimsenin hedefinde Adsense veya benzeri reklam ağlarından para kazanma gibi derdi yok. Benim sohbet sitesi ile uğraştığım zamanlarda Sohbet.com domaini reglenmiş ama herhangi bir kurulum yapılmamıştı. ve Sadece domaine 47 bin lira Para istiyordu.
Ama Facebook Populer olunca Herşey tepetaklak oldu. Mynet Sohbet servisini kapattı mesela. ve daha nice değişim yaşandı Sohbet Sektöründe.
Dusundugunuzun aksine kurus maddi beklentim olmadigi ibi aksine cepden para oduyorum sirf zamaninda hobi olsun diye verdigim emeklerin yerle bir oldugunu gorunce uzuldum yeniden bir kelime cikartmaya calisiyorum hocam : mantikli cvp verebilecekmisiniz soruma