Son günlerde tracert raporlarında bir gariplik var, konu ile alakalımı bilmiyorum.

Network dinlenebilir. Bu aşamada twitterın nasıl bir şifreleme yaptığı önemli. Veriler şifresiz akıyorsa ki sanmıyorum şifreler uçar. Fakat amacın şifreleri almak olduğunu sanmıyorum. Amaç veri kontrolü, loglama, geolocation tespiti. Hükümet karşıtı bir hesaba nereden girdiğinizi tespit etmenin tek yolu IP adresinizi bulmak ve geolocation çıkarmak. Twitter gizlilik anlaşmasına göre sizin IP adresinizi vermediğinden IPyi tespit etmenin tek yolu hack yapmak. Ve tib şuan bunu yapıyor.

Ha bu durum insan haklarına ve TC anayasasına aykırı, onuda belirtmiş olalım. Ek olarak veri analizi zor birşey değil. Milyonlarca datada filtreleme yapmak iyi bir bilgisayarla sadece dakikalar sürer.

Ek: DNS trafiğinde bir değiştirme operasyonu söz konusu. Google ve Open DNS ile denediğinizde isteğiniz dns sunucuya yönlenmeden önce inceleniyor ve twitter, youtube vb. yasaklı bir adres ise 195.175.254.2 IP adresine yönlendiriliyorsunuz. Kısaca karşınıza yasak sunucusu çıkıyor. Bu sahte yönlendirmeyle sizi istedikleri yere yönledirebilirler. Umarım kötü amaçlara alet edilmez. Resmen devlet hack yapıyor.