arkadaşlar bir sitede aşağıdaki yazıyı okudum, bu teknik olarak mümkün mü acaba? yazan eleman kendi de emin değil.
BÜYÜK OYUN: twitter.com sitesine erişim yasağı kalkmış görünüyor. Ama daha büyük bir oyunun parçası. Nasıl mı? Twitter sitesinin IP adresine baktığınızda 195.175.254.2 adresi görünüyor(komut satırından ping twitter.com yazarak görebilirsiniz.) Bu IP adresi Türk Telekoma ait. Yani twittera bağlındığınızı zannederken aslında bir ara makina üzerinden bağlanıyorsunuz. Bunun ne sakıncası var derseniz. Hangi hesabın hangi IP adresinden bağlandığı apaçık belli oluyor. Yani Twitterdan bilgi istenmesine, mahkeme kararına falan gerek yok. Veriler twittera gitmeden önce TİBe gidiyor. Bu yüzden proxy, tor ve VPN kullanmaya devam edelim. Mümkün olduğunca çok kişiye ulaştıralım.
Güncelleme:
Yazıyı güncellememiz gerekti. Çünkü bir kez bu tezgahı kurup suç işlemeyi göze alan biri, imkanı varken kullanıcı şifrelerini de kaydedebilir. Evet twitter şifreniz çalınırsa herhalde ilk yapacakları iş Direk Mesajlarınızı(DM, ÖM, PM) okumak olur. Gelin işi bir adım daha ileri götürelim ve bunun sadece twitter için değil de facebook, youtube ve diğer sosyal platformlar için de uygulandığını varsayalım. O zaman başlığı İnternet Kullanıcılarına Büyük Tuzak diye değiştirmemiz gerekir. Peki gmail, hotmail gibi mail siteleri için de yaparlarsa? O zaman istedikleri gibi maillerinizi okuyabilirler. Google, bing, yahoo gibi arama motorları için yaparlarsa? O zaman her aradığınızı kaydedebilirler. Benim gibi sıradan kullanıcılar için bir sorun olmayabilir. Peki sizin için?
Not: Lütfen burada okuduklarınıza işi bilen ve güvenilir birine sorup doğrulattıktan sonra inanın. Komplo teorisi gibi olabilir. Ama ya doğruysa? Ben de sıradan bir kullanıcıyım. Yanılmış olabilirim. Amacım kesinlikle halkı paniğe sevketmek değildir. Sadece tehlikeyi haber vermeye çalışıyorum.