ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet içe çekerseniz biraz boğaz ağrısı çekersiniz.

Çeneyi yorması konusunda ne demek istediniz anlamadım. Sürekli ağzınızda tutuyorsanız (Pipo gibi) çene yorulabilir. Ben genelde Robusto kesim içiyorum. (Kuru puro) Çene problemi yaşamadım. Pipo içerken yoruyor ama puroda denk gelmedi.

Puronun usulu erkanı, mümkünse kibrit ile yakım gerçekleştireceksiniz. Çakmak yerine. Puroyu içinize çekmeniz güzel bir öksürüğe sebep olabilir. Özellikle ıslak purolarda sonlara yaklaşıldığında pipoda olabildiği gibi dil ısırması söz konusu olabilir. Buda çekitiğiniz havanın daha çok ısınmasından kaynaklanır.

Eğer kuru ve daha büyük kesim purolar içiyorsanız külünü sürekli dökerseniz daha çabuk yanıp bitmesine sebep olursunuz. Eğer külü daha az sıklıkla dökerseniz yanmaya devam edecektir ancak çabuk bitmeyecektir. (Ben yaklaşık 1 saat içebiliyorum kuru puroda)

En önemli konu puro ıslak ya da kuru farketmez nemliliğini mutlaka aldırmanız lazım. Eğer çok kuru olursa hiç bir zevk almazsınız.

Dip not: Eğer aromatik sevmiyorsanız normal içim yapacaksanız bir şekilde Küba purosu edinip aradaki farkı mutlaka anlayın.

Bunlar dışında sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

Robusto Kesim Puro Örneği

Çeneyi yormasını şöyle betimleyebilirim sanırım; normalde sigarayı çektiğiniz zaman yaya yaya dumanını üflersiniz. Puroyu içe çekmediğiniz için dumanı bi çırpıda verince hem duman atma keyfi olmuyor, hem de sık sık çektikçe bu şekilde ağızda katı bir tat oluşuyor. Bilmiyorum belki benim içtiğim purolar dandikti...