Google ile ilk nasıl tanıştığınızı hatırlıyor musunuz? Belki bazılarınızın aklına gelmeyebilir. Kesin olan bir şey var: Arama motorları ile ilk tanıştığınızda sizler birer webmaster değildiniz. Bir sorunun cevabını bulmak veya bir bilgiye ulaşmak için bir şekilde bir arama motorunun varlığından haberdar oldunuz ve kelimenizi yazıp arama yaptınız. Altavista, arabul, netbul, yahoo, google, yandex hangisi olduğu hiç önemli değil. Bulmak istediğiniz aradığınız bilgi veya sorunuzun doğru yanıtıydı. Belki geçmişi yeniden yaşamak kullanıcıyı daha iyi anlamaya yardımcı olacaktır.
Arama motorları sürekli kendilerini bu yönde geliştiriyorlar. "Bulmak istediğiniz, trilyonlarca web sayfası değil, sorunuzun yanıtıdır." diyen Google algoritmalarını bu yönde geliştiriyor ve en son Bilgi grafiğini oluşturdu. Bugün artık Google'da aradığınız gerçek bir kişi, yer, nesne ise bir veritabanının temelinde sonuçlar çıktığını görürsünüz. Bu konuda yolun çok başında olan Google kendini bu yönde geliştireceğinin sinyallerini veriyor.
Google'ın sorunu sizin makalenizin neden üst sıralarda çıkmadığı değil. Bu sizin sorununuzdur. Google'ın sorunu sorguya en uygun site setini getirmek ve bu şekilde kullanıcıya istediğini vermektir. Bu yüzden sadece bir adet site çıkmaz, onlarca site çıkar. O sitelerin arasında yer almak istiyorsanız "bu yazı kullanıcının sorusunu cevaplıyor mu" sorusunu kendinize sorun. Bu beraberinde ikinci bir soruyu getirecek "doğru cevap nedir?". Belki siz cevabı biliyorsunuz, ancak gerekirse bu cevabın doğruluğundan şüphe edip araştırın. Arama motorunun doğru cevabını bulmak için. Sonuç sayfası size çok şey anlatabilir.
Tabii ki tek başına yeterli olmayacaktır. Bu kaynak gerçekten güvenilir mi diye Google farklı sinyallerden yararlanır.
@Yeniceri çok geniş bir konu seçmişsin. Yazdığın yazının her cümlesine ayrı bir makale yazılır. Çok fazla detay var. Örneğin sadece özgünlük konusunda Google'a "hit düşüşü analizi" yazıyorum. Özgün yazı mı çıkıyor, alıntılayan kaynak mı çıkıyor. Kopya içerikle de Google'ın gözünde iyi çocuk olmanın yolları var. Google'ın tabiriyle "scraper" olmadığın sürece. Belki de bazı şeyleri daha net anlatmamalıyım, abirisebil'in dediği gibi bu spamin artmasına neden oluyor. Ben de bunu istemeyenlerdenim.
Ek olarak: Eskiden kullanıcı sorunun cevabını arıyordu Google soruyu arıyordu. Artık Google soruyu + sorunun cevabını arıyor.