Merhaba ancak yazmaya vakit bulabildim. Öncelikle beni konunuza etikendiğiniz için teşekkürler.
Yazınızı okudum kısmen anlatılanlar doğru. Ancak ben sizin yazınız için acizane bir eleştiri getireceğim. İçerik bana çok fazla kişisel geldi. Tabi yazdığınız blog kişisel blog, yazılarınızda kişisel olacak, ancak ben bu tarzın okuru iten bir tarz olduğunu düşünüyorum.
Zira bir web sitesi her zaman kendi kitlesine hitap etmeli. İçeriği 50 yaşındaki biride okusa, 15 yaşındaki biride okusa ayıflanmadan bilgiler almalı kaliteli bir içerikten. Açtığınız başlık her yaştan kişinin okuyacağı bir konu olduğu için; daha farklı bir dille yazılması uygundu bana göre.
İçerikte "özgünlük" kavramı direk İngilizce'den çevrildiği için ülkemizde yanlış anlaşılmış ve anlaşılmaya devam etmektedir. Çok değil bundan 6 - 7 sene önce webmasterlar başlık açardı ve hadi yorumlarınızı bekliyorum konuyla alakalı derdi. Altına gelen özgün yorumlarla siteler o kelimelerde çıkardı. Çünkü gelen yorumların toplu indexi gerçekten özgün bir içerik oluştururdu. Sözlük sitelerininde çıkışı ve mantığı budur zaten. Ancak bunları Google aşalı çok oldu ve ardından o 150 kelime sınırını kim koyduysa birileri makaleleri 150 - 200 -250 diye sınıflandırdı ve mevcut halimize geldik.
İçeriğin ne kelime sınırı vardır, nede verilecek link sınırı vardır. Yurt dışında inanılmaz bir gelişim var. Bizden çok üstünler ancak bizim ülkemizde de sadece belirli alanlarda uzmanlaşmış kaliteli bloglar türemeye başladı. Umarım bu düzelme devam eder ve zamanı geldiğinde uzun aramalarda da sadece kaliteli içerikleri görmeye başlarız.
NOT: Blogunuzu inceledim tanıtım alıyorsanız pm atarsınız sevinirim...