Emeğine sağlık Yeniceri

Güzel paylaşımından dolayı teşekkürler.
Değildi o acemi olmadı hiç. Sen benimle karıştırıyorsun
İmza Denizs
@aLKaDraZ FCL Sorumlusu (Fan Club Türkiye Kanadı)
Est.. hocam

acemilik zamanlarımız illaki oldu

Fan club he

Güldürdün beni hocam gece gece. Sağol yorumun için.
Konuya yapıcı eleştiri yaparak katkıda bulunan herkese teşekkürler. Bu arkadaşların hepsine R10+ vererek bir nevi teşekkür etmek istedim. Tekrar söyliyeyim. Ben bir acemiyim. Tek amacım bildiklerimi paylaşmak. Yanlış bildiklerimi ise, ustaların katkısıyla doğruya çevirmek.
Hocam bence makalende kötü bir taraf yok nacizane fikrim. Yorumlarda ipucları var abirisebil çok güzel bir yorum yaptı bence.
Mesala abirsebil yorumuna ek olarak size bir örnek verim bende nacizane.Bu örnek veri madenciliğinde ekol teşkil eder.
Alıntı
BAĞINTI: Çocuk bezi alan müşterilerin %30u bira da satın alır.
Sepet analizinde (basket analysis) müşterilerin beraber satın aldığı malların analizi yapılır. Buradaki amaç mallar arasındaki pozitif veya negatif korelasyonları bulmaktır. Çocuk bezi alan müşterilerin mama da satın alacağını veya bira satın alanların cips de alacağını tahmin edebiliriz ama ancak otomatik bir analiz bütün olasılıkları gözönüne alır ve kolay düşünülemeyecek, örneğin çocuk bezi ve bira arasındaki bağıntıları da bulur.
Mükemmel bir örnek oldu bence

Yukarıdaki örneği hiçbir insan veya ticaret adamı bilemez. Çünkü bu bağıntıyı yani örüntü tanıma işlemini ancak bir bilgisayar yapabilir.Neyse Ben fazla konuyu karıştırmak istemiyorum aslında. Yani bu konularda söylenebilecek çok fazla şey var aslında. Surçi lisan ettiysek afola.
Eklemeyi unutmuşum. sepet analizi(association analysis) text mining gibi alanlardada kullanılır. Ben kullanıyorum