Arif'in işini bugün anladım. Önce olanları anlatayım:
Arifi tam burda anladım. Bu iş zor ve riskli iş. Linux dünyasının en kötü yanı açık kaynak olması ve hacker bozuntularının durmadan çalışması sonucu açıkları çok rahat bulmaları.
Arif'in istediği her para helal gözümde şu saatten sonra. Bunu Arif ten başka kimse anlayamaz.
Arif kardeşim sırf i-trade verecektim ama haksızlık olur diye sadece bunu yazdım. google da aratırken senin yönergelerini okudum. İşime yaradı. Çok teşekkür ederim. Başarılar kardeşim.
Teşekkür ederim, evet linux her ne kadar bize esneklik ve stabilite sağlasada saldırganlar içinde sayısız açık veya açması kolay kapı bırakıyor. Ama tabiki her açık kapının bir kapatılma ve kilit takma yöntemi vardır. Eliniz yatkınsa biraz araştırma ile kendinizde birşeyler yapabilirsiniz, eliniz hiç yatkın değilse işi bilenlere bırakmak daha sağlıklı olacaktır, sunucu güvenliği sağlayalım derken mevcut verilerinizide kaybedebilirsiniz çünkü.
Bu önlemleri her kontrol paneline sahip sunucuda alabilirsiniz ama cpanelde herşey yerli yerindedir 5 dakikalık bir işlem için saatlerce zamanınızı çöpe atmassınız, ayrıca cpanel içinde security advisor adında çok güzel bir sistem var, size risk oluşturabilecek herşeyi analiz ediyor ve bunları düzenlemeniz için yönergelerde bulunuyor.