Öncelikle etiketleyip değer verdiğinizi göstererek beni mahçup ettiniz, estağfirullah.

Sonrasında ise @aLKaDraZ; üstadımız yanlış etiketlenmiş, düzeltelim abimizi.

Olayı özetlemeye kalkarsak bir çok husus doğru.

İçerik özgün ama ne derecede? Önemli olan eşsiz olmasıdır.

Özgün olarak yazılan yazılar bile internet ortamında kopya içerik muamalesi görebilmektedir. Çünkü o konu hakkında internette o kadar bilgi var ki! Bunu eşsiz olarak sunabilmek önemlidir.

Örneğin bir filmin fragmanını izleyip kendi görüşlerinizi katarak eşsiz olabilirsiniz. Bunun gibi birçok sektörde bilgiyi daha doğrusu makaleyi eşsizleştirme işlemi yapabilirsiniz. Böylece uniqe değeri yüksek makaleler elde etmiş olursunuz.

Title hususuna gelirsek, konu başlığı olayın odak noktasıdır. Onunla ilgili bilgiler verilmelidir. Ayrıca meta title diye tabir ettiğimiz sayfa başlığının sıralamaya inanılmaz düzeyde etkisi var, bizzat test ettim.

Her ne kadar heading atamaları önemsiz diye geçsede yanlış index sorunlarına baktığımızda H1'in buna sebep olduğunu görebiliriz. Örneğin bir cep telefonu sitesi düşünün.

Title'ımız Cep Telefonu Modelleri olsun. Ve bu Title'a Heading1 (H1) ataması yapalım. Ardından alt sayfalarımız şöyle olsun;

+ Samsung Modelleri
+ Nokia Modelleri
+ HTC Modelleri
+ Sony Modelleri
+ BlackBerry Modelleri

Hepsinin title ataması bu şekilde olsun ve yanına herhangi bir ekleme yapılmasın. WordPress'te %category_title% diye bilinen yapıdır aynı zamanda.

Alt sayfalarda ya da kategorilerde title'ınız tekil olduğu hâlde ana sayfanın header'inde tanımlanan Heading1 (h1) etiketi alt sayfalarda da görünür.

%90 ihtimalle alacağınız indexler şöyle olur;

+ Samsung Modelleri - Cep Telefonu Modelleri
+ Nokia Modelleri - Cep Telefonu Modelleri
+ HTC Modelleri - Cep Telefonu Modelleri
+ Sony Modelleri - Cep Telefonu Modelleri
+ BlackBerry Modelleri - Cep Telefonu Modelleri

Buna da bizzat şahit olduğum için Heading1 (H1) atamasının oldukça etkili olduğunu ve sayfayı tanımladığını hâlen düşünüyorum.

Bunun dışında h2 ve h3 için birşey söyleyemeyeceğim fakat makalenin okunulabilirliğini ve alt konu başlıklarını simgelediği için otomatikmen uniqe değeri yüksek bir makale olmasını sağlar.

Konu içerisinde kelimelerin geçmesi iyidir fakat spam yapmamaya özen gösterilmeli.

Saygılarımla,