Mute_Monarch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takımdaki ruhu öldüren de sen değil misin? Mağlubiyet, beraberlik olası sonuçlar hiç problem yok ama takımdaki ruhsuzluğun baş sebebi de sensin. Büyük maçlarda Galatarasay'ın nasıl oynadığını tüm Türkiye biliyor. Ama kendini teknik direktör zanneden Mancini oyuncularını motive etmek yerine karşı takımı favori göstererek "bahaneniz hazır yenilseniz bile kimse size bişey diyemez onlar favoriydi kazandı dersiniz tıpkı ben gibi" diyor resmen.

Bu adam ilk geleceğini öğrendiğimde de ben bu adam takım adamı değil sadece büyük futbolcularla iş yapar demiştim. Bireysel futbolcuların başarısı onu da başarılı gösteriyor sadece. Man. City başındayken aldığı şampiyonlukta tarihinin en pahalı futbolcularını bulundurduğu hâlde zar zor şampiyon yaptı. Onu da son maçta son dakikada şans eseri bulduğu gol ile. Ama medya büyüttü de büyüttü. Noldu Mancini kahraman oldu.

Mancini elinde bulunan oyuncuları iyi kullanmak yerine kendi kafasında kurguladığı sistemleri deniyor. Ama oyuncuların çoğu bu yüzden birbirine düştü. Burak'ı hiç sevmesem de kanatta oynadığı zaman takımı eksik oynattığını devamlı görüyoruz. Burak'ın asıl mevkisi forvettir ve her ne kadar çok gol harcasa da arada bazı pozisyonları atma lüksü gösterebiliyor. Kanatta oynadığı zaman en azından bunu yapamadığı için eksik oynamaya devam ediyoruz. Burak haricinde çoğu oyuncumuz da öyle. Bu konuyu uzatmaya da gerek yok. Zaten sorun belli.

Elindeki oyuncuları saçma sapan kullanarak kötü sonuçlar almamızın mimarı oldu resmen. Oyuncak gibi kullanıyor takımı. Takım içindeki huzursuzlukları görmeyen taraftar kalmadı. Biz sadece inşallah yoktur öyle birşey diyebiliyoruz sadece. Olaya müdahale edemediğimiz için belki de. Sneijder'ın gol sonrasında Umut ve Selçuk'u görmezden gelmesi sadece Melo ve Telles ile kutlaması beni oldukça üzdü. Bu olayları en iyi çözümleyecek kişi de Mancini'dir. Florya'nın patronu diye geçinen adam takım içindeki huzursuzluğu çözemiyosa bi zahmet maç sonrası bugün akşam da giderim, yarın sabah da giderim demesin. Neymiş onun kurduğu takım değilmiş. Geç bunları Mancini efendi. Bu takım iki senedir sol bek krizi yaşarken o sol kanattan senin görevdeyken verilen pozisyon kadar pozisyon vermedi rakiplerine. Marifet takım kurmakta değil elindeki oyuncuların en iyi şekilde oynamalarını sağlamakta. Beni çıkartsalar bende derim senin dediklerini. İsterim en kaliteli oyuncuları. Onların bireysel başarıları da beni başarılı yapar. Sen işin kolayına kaçıyorsun. Kendi de anlasa artık takım adamı olmadığını.

Keşke..

Söylediklerinize tamamen katılıyorum ve o kadar çok ilave edebilirim ki: bir Galatasaray aşığı her maçına giden, başarısızlık ve başarıda daima destekcisi olan bir taraftar olarak..