Anlaşılan olumsuz bir soru sordum ki tahmin etmiştim genede bir ihtimal oluru var mı diye danışayım dedim teşekkürler beyler.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:44:25 -->-> Daha önceki mesaj 14:36:28 --
mümkün değil. sanırım jsp / java ile mümkün olabilir ama o da direkt olarak çalışmaz, kullanıcının izin vermesi gerekebilir.
niye olmayacağını açıklayalım, hemen kestirip atmayalım;
web yazılım dilleri php, .net v.b. server tarafında çalışırlar, kullanıcı tarafındaki browser tarafında yorumlanırlar. misal javascript browser kullanıcı tarafında çalışır fakat ona da kullanıcının bilgisayarına müdahale ya da bilgi edinme hakkı verilmez.
mesela en basit örneğiyle bir foto yükleme file inputu düşün, ben isterim ki kullanıcı yüklenecek dosyayı seçtiğinde o dosyanın hangi yoldan geldiğini öğreneyim. c:/user/klasor/masaustu/bilmemne.jpg, fakat bunu da öğrenmem mümkün değildir.
java ile bu mümkün bir nebze, fakat onda da kullanıcıya "java client kullanımına izin veriyor musunuz" diye sorulur, izin verirse ulaşabilir bir şeylere. lakin cd sürücüsüne girebilir mi bilmiyorum, klasörlere kadar girebiliyor bazı uygulamalar.
Hocam yanlız sunucu ile bilgisayarım ortak ağlardalar bu şekilde bile mi hiç birşey yapılamaz ?