301'in çıkış sebebi bu olabilir ama pratikte dalgalanmalardan etkinlenen siteler vs. 301 ile uzun bir süre eski hitlerini yeniden yakalıyorlar, yani kazanan bir siteden ne kadar yumurta alırsanız kardır.
Sitemin biri anahtar kelimesinde ilk 500 den çıkınca 301 çekmiştim 3-5 ay bekledim herhangi bir düzeme olmadı daha sonra eski domaine dönünce ilk 6 sayfada dolaşıyor.Bir başka sitemde 301 çekince durumu baya iyi hale gelmişti son güncellemelerde o da devrini kapatınca eski domaine döndüm ama şimdi daha kötü durumda gibi (veya biraz daha beklemeli)
Sonuç olarak eski domaine dönüş yaparsanız sitenin durumunda düzelme görme ihtimaliniz yüksek ama daha kötü durumuda görmeniz mümkün (2 side başıma geldi)
%50 %50 diyorsunuz yani. Eee kazanamıcaksak nie riske girmeyelim ki hocam. Yarın ilk işim eski domaine 301 çekmek olacak tabi ki yeni tema atıp çekmeyi düşünüyorum. Bari güzel ve sade tema olsun da bari biraz yararı olur bana. Teşekkür ediyorum ilginiz için ayrıca 301'den sonra kendi kurumumdan hobi sitem adı altında gov.tr linki vermeyi düşünüyorum siteme.