Merhabalar arkadaşlar sürekli yanlız olmaktan bıktım usandım bakıma muhtaç güzel küçük bir köpek alıp bakmak istiyorum sürekli bakmak içn lakin bu konularda hiç bir fikrim bulunmamakta ırklar konusunda bir ısrarcılığım yok barınaklardan köpekleri ücretlimi alıyoruz ücretsizmi herhangi bir belgeye vs. ihtiyacım varmı teşekkür ederim.
Sokak hayvanı diye bir şey yoktur. Sokaklardaki hayvanlar evlerden atılan hayvanlardır ya da onların yavruları. Sonra bunları tekrar toplayıp barınağa hapsediyoruz. Eğer elinden geliyorsa barınaklarda bir sürü sakat kör hayvan var. Bunlardan birini alıp bakımını üstlen. Büyük sevap kazanırsın.
Barınaklar para istemezler ya da sembolik olarak bağış yapmanı isterler. Ama kesinlikle sözleşme yaparlar. Çünkü barınaklardan hayvan alıp sonra bakamıyorum diye sokağa atan çok. O yavru köpekler oyuncak gibi sevilir. Sonra büyüyünce evde bakımı zorlaşınca sokağa atılırlar.
Bir hayvan çocuk gibidir. Yaşam süresince sana muhtaçtır.
10 sene bakamayacaksan hiç bir hayvanı alma. 10 sene içinde nerede olacağını biliyor musun? Evleneceksin karının alerjisi olacak, çocuğun olacak onun alerjisi çıkacak. Bir köpek kedi gibi değildir. Hergün sokağa çıkaracaksın tuvalete. Karı var kışı var hastalığı var. Kediyi evde bolca mama ve su ile 3-4 gün yalnız bırakabilirsin. Köpek öyle değildir. Birinin bakması lazım. Kaç defa haberde gördüm köpeğini balkona bırakan vicdansızları ve balkondan düşüp asılan boğularak ölen köpekleri.
Ben genelde evli çocuklu ailelerin köpek almasından yanayım. Bir ailede sorumluluk paylaşılabilir. Sonra her akşam köpeği dışarı çıkarmaktan bıkıp sokağa atmayasın.