maxipowers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Corydoras onu bunu bilmemde ( : dedenizden kalan tesbihin kıymetini bilin. Bilemezsenizse bana yollayın emin olun sizden daha iyi kıymetini bilir (: .( Şaka tabi.)
Bu arada dedenizden yadigar kalan parçayı görmek isterim. Vişne çürüğü renğini almısa bilinki elinizde çok değerli hem maddi hem manevi değerli bir sıkma bir tesbihiniz var. Hatta tesbihinde soyu çok eskilere dayanıyorsa bilinki elinizde antika bir eser mevcut osmanlı diyede tabir ediliyor.

Polonya dediğin şu sondaki degilmi üstat ?: Fosili olan ? .fakat fosili yalancı fosil oluyor polonya kehribalarda. Maddiyat olarak para verme üstat polonyolara .Anlamak için zaten bir habesine hafiften ateş vur görürsün zaten plasik kokusunu. Baıktın çok hoşuna gitti 20 liradanda fazla verme polonya kehribar diye adlandırılan tesbihlere.benim ilk zamanlarda vardı anlamıyordum fazla tesbihlerden bir gün girip tesbihçiye dedim abi bak bendeki damla kehribar iyimi ( : halbuki alakası yokmuş ( : .Adam bir çakmağı vurdu anlımdan vurulmuşa döndüm.plastik koktu.
Şuan şahsen tembelliğimden resmini çekemiyorum .Yarın benim polonya tesbiginde resimlerine atarım.
üstat trabzon kazazları aslında pek puhalı değil 50-60 liraya alıp taktırabilirsin.
Ayrıca benim görüşüm trabzon kazazları şahsen oltulara çok yakışıyor.
Ama sakın yanlışa düşme gidip de 300-500 liraya satılan özel gümüş altın işlemi kazazlardan alma işçilik olarak hem fiyat yükseliyor hemde satarken malasef verdiğin paraya gitmiyor .

Oltu taşının en büyük özelliğide çok hafif olur. Sendekinin galiba işlemeside var sade bir şekilde.


Chile_Mix : taşların kıymetli taşlar. bende yemen akiğinin hamı vardı herkesin gözü bendeydi bir ortama girdiğimde ilk baktıkları şey elimdeki obje idi ilk günü habelerinden bir tanesi çatladı bir iki gün daha kaldı 5 gündü galiba kayboldu ( : . hamı derkende habeleri işlenmemişti.
Hocam valla evde ne kadar tesbih varsa toparlattın bana
Dede yadigari babannemdeymiş bizim evde değilmiş onu bulamadım.
Yok arabadaki vişne çürüğüde polonya kehribarı ateşi tuttum az önce plastik yanık koktu atölyesinden almıştım 1 yıl polonyada yaşadım.Atölyede taşlar vs. vardıda yalanmış demekki tesbih dediğiniz gibi plastik.

Evet doğrudur oltuda gümüş işleme var.Durakları gümüş ve taşların üzerinde de gümüş kakma var.

Yeni fotoğrafta 1 adet daha sedef tesbih çıkarttım.Arabistan taraflarından gelmiş annemler getirmiş taşların şekilleri bozuk fotoğraftan anlarsınız ve misinaya takıp tesbihi öldürdükleri için öyle yamuk duruyor tesbih.

Kahverengi olan plastik basit bi tesbih.Yeni fotoğraftaki siyah olan ise hafif bi taş yine oltu gibi ama kağıda sürttüğümde sürttüğüm kısım düzleşti iz bırakmadı.Oltu değil yani ama ne taşı olduğunu bilmiyorum yumuşak hassas bi taş anladığım kadarıyla.Ama plastik değil eminim.

Benim hoşuma giden ilk attığım fotoğraftaki sedef gibi kesimi olanlar ve beyzi kesim.Beyzi kesim ve kazaz kamçılı tesbihler tam bir estetik harikası bana göre



Saygılarımla.