digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sınav girişinde sadece elektronik kelepçem var dediysen polisler haklı ve sen hiç bir şey elde edemezsin. Elektronik kelepçe ile birlikte bu kelepçenin takılmasına hükmeden mahkemenin ara kararını da polislere göstermen lazımdı. Yoksa polisler nereden bilsin senin hakkındaki davaları ve mahkemenin işlemlerini. Ve nereden bilsin bu elektronik kelepçenin gerçekten mahkeme eliyle mi takıldığını yoksa elektronik kelepçe süsü verilmiş bir kopya cihazı mı olduğunu.

Eğer kelepçe ile birlikte mahkeme kararını, bu kelepçenin sana devlet eliyle takıldığnıı ispat eden bir belgeyi gösterdiysen, ÖSYM ye kesinlikle tazminat davası açmanız lazım.
Tazminat zenginlik nedeni olamaz ama bir sene üniversite sınavına hazırlanmanın maliyetini talep edebilirsiniz ve talep edebilirsiniz.
Polisler tutanak tuttularsa zaten olay belli sizi kimin sınava neden almadığı belli.
ÖSYM tutuklu ve hükümlülerin bile hapishanede sınava girmesini sağlarken elektronik kelepçelilerin girmesini engelliyorsa eşitlik ilkesine aykırı davranıyordur ve kesinlikle tazminat öder.
Yanlış bilgiler vermişsiniz hep öncelikle düzelteyim. OSYM mahkumlar için hapishanede sınava girmesini sağlamıyor. Tam tersi onlarda sıradan insan gibi okullarda giriyor sınava tek şartları cezaevi kimlik kartlarının olması. Hapishanede sınav mı olurmuş, güldürdünüz beni.

Polisin mahkeme kararını öğrenmesi 2 dakikasını alır. Nerden bilsini yokki hocam bostan korkulugu diye konulmadı o polisler oraya. + Olay polislik bir olay değil, polislere kalsa beni alacaklardı onlarda üzüldü ama emir kulu adamlar.
Kısaca OSYM mahkeme kararı olmasına rağmen beni almadı.
Fazla hayalperest olmaya gerek yok.